Місцевий крематорій ніхто не відмінив

Місцевий крематорій ніхто не відмінив

У вівторок, 31 жовтня (на Хеллоуін), відбулося позачергове засідання сесії міськради

Головним питанням порядку денного депутатського засідання мав бути звіт заступника міського голови – начальника управління ЖКГ Є. М. Малащука про опалювальний сезон 2016-2017 років в частині виконання рішення виконавчого комітету № 399, від 27.10.2016 року щодо контролю якості пального та вимірів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

У сесійній залі було багато людей: 32 депутати, більше чотирьох десятків представників громадськості та козятинських активістів. Треба зазначити, що під кінець сесії о 13 годині дня у залі залишилось 29 депутатів і близько 10 містян.

Відео дня

Нічого не вирішили

Виступаючі в основному “переливали з пустого в порожнє” і жонглювали фактами. Представники громади втомились і втратили цікавість до обговорення. Усім було зрозуміло, що ніякого конкретного рішення депутати не приймуть.

Почали зі звіту начальника ЖКГ Євгена Малащука. За його словами, екологічна ситуація в Козятині в межах норми і під контролем. Відомий у місті ветеран праці, лікар-гігієніст Іван Смолич відразу ж голосно заявив, що Малащук вводить всіх в оману. Міський голова попросив всіх бажаючих висловлюватись, дочекавшись своєї черги.

Далі слово отримав депутат від фракції “Сила людей” Дмитро Бернатович. Він наголосив, що збільшення висоти труби проблему не вирішить. Він розповідав нюанси опалювальної справи. Смолич знову зробив зауваження, що “тут сесія, а не технічна нарада”.

Далі виступив директор КП “Доброут” Ігор Лівшиць. Його доповідь втомила людей і саме тоді вони почали “тікати” з сесійної зали.

Одні доповідачі озвучували проблеми опалювального сезону (які всі і так знають), інші наголошували, що все гаразд (присутні це чули вже неодноразово). Під кінець другої години засідання у тих стійких громадян, які залишились, у голові була каша.

Після перерви з 12.20 до 13.00, на яку міський голова пішов з керівниками фракцій, оголосили рішення створити тимчасову контрольну депутатську комісію з питання опалювальних сезонів 2016/17 і 2017/18 років. До складу комісії ввійшли радник Сергій Матвіюк, депутати Микола Синюшко, Таїса Радіна, Геннадій Панчук, Дмитро Бернатович, Олександр Глелесіані, Павло Ясний, Марина Гончарук, Віктор Малишевський. Останнього призначили головою комісії. Комісія буде проводити засідання щопонеділка о 16-тій годині, де будуть розглядати пропозиції, які висловили та подали на розгляд депутати Дмитро Бернатович, Таїса Радіна та громадські діячі Микола Шутов, Іван Смолич та Тетяна Єрмолаєва.

За це рішення проголосували 28 депутатів, утримався 1.

Термін вирішення проблеми — до 24 листопада (до наступної чергової сесії).

Отож знову вирішення відтягнули. А було видно, що козятинчани хотіли кардинальних змін у процесі опалення міста.

Наприкінці сесію депутат фракції "Сила люде" Вадим Рожук продемонстрував присутнім відео, зняте з квадроптера. В правй частині екрану можна побачити величезну гору соняшникового лушпіння на території фірми-теплопостачальника.

Торгівлю біля “Хлібодару” дозволили ще на місяць

Додали ще одне питання — про впорядкування вуличної торгівлі. Нагадаємо, що раніше чиновники вирішили тимчасово, до 31 жовтня 2017 року, дозволити здійснювати вуличну лоточну торгівлю на вулиці Антоновича. Управління житлово-комунального господарства мало визначити торговельні місця для підприємців. Допустити до торгівлі мали офіційно зареєстрованих приватних підприємців, що не мають торговельних місць на ринку «Хлібодар». Адміністрацію ринку «Колгоспний» зобов’язали до 31 жовтня облаштувати торговельні місця для приватних підприємців та створити належні санітарні умови для торгівлі. Міський голова запропонував всі ці умови подовжити ще на місяць, до кінця листопада.

Депутати проголосували “за”, підкресливши, щоб адміністрація ринку заасфальтувала територію та зробила додаткове водовідведення.

Від редакції: Ну і ну!

Зі сторінки Сергія Міклухи у Фейсбуці:

Коротко про сесію міськради)

Основні моменти:

- конструктивного діалогу між адекватними депутатами та посіпаками Пузиря не сталося;

- інтереси громади та здоров'я жителів міста не э вирішальними аргументами для нашого мера П ;

- мер П та його заступник разом з Лівшицем І.Й. стали стіною на захист теплопостачальноі' організаціі', що труі'ть димом козятинчан. Цікаво, чому вони бояться запитати у них про низьку якість наданих послуг та не вимагають припинити використовувати неякісне паливо на котельнях;

- бажання модернізувати існуючі котельні та облаштовувати бюджетні заклади модульними теплопунктами у мера П відсутнэ - у цьому випадку Бублік залишиться без заробітку;

- мер П боі'ться козятинчан. На його вимогу на сесіі' були правоохоронці, навіть озброэні, здоровані атовці та молодики спортивноі статури, що мали його захищати від жителів міста.

Цікаво, як мер П маэ дивитися людям в очі та пересуватися містом після завершення його каденціі'?

 

Хто дав право меру і його посіпакам травити мешканців Козятина?

Тетяна Єрмолаєва

Вважаю за необхідне ПУБЛІЧНО  нагадати міському голові  Конституцію України. «Стаття 5. Україна є республікою. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.»

Особисто для мене це непросто слова , це шлях дій громади нашого міста проти свавілля міської влади. Шлях один - маємо всі об’єднатись і змусити владу поважати  людей, особливо малечу, яка не винна в тому, що в мера не все гаразд  зі знаннями, за совість вже і мови не веду. Вимога одна – забезпечити  мешканцям міста чисте повітря, шляхом дотримання норм при роботі міських котелень. Паливо має відповідати екологічним стандартам, мають бути дотримані технічні та технологічні процеси на котельнях міста. Якщо в місті сморід,  особисто  я і мої однодумці,  докладемо  всіх зусиль для виправлення ситуації в Козятині.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up