Митрополит ПЦУ Симеон звернувся до представників московського патіархату

Митрополит  ПЦУ Симеон звернувся до представників московського патіархату
  • Митрополит Вінницький та Барський Симеон звернувся до ієрархів, духовенства та вірян УПЦ на Вінниччині.
  • Він сказав, що їм час розірвати з Московським патріархатом та приєднатися до автокефальної церкви.

Симеон звернувся до митрополитів отців та віряни Української Православної Церкви, що перебуває у складі Московського патріархату. Це звернення опублікували на сайті єпархії. 

— Ідеологія «русского міра» штовхнула Путіна на війну з Україною, а Московського патріарха Кирила — на благословення цієї війни, — каже митрополит Вінницький та Барський Симеон. — Це благословення він публічно надав Кремлю за день до нападу на нашу країну, і вкотре підтвердив минулої неділі, вручивши у головному храмі Росії вбивцям українців ікону Божої Матері, схваливши тим самим їхні злочини проти людяності, які вони чинять на території нашої держави. Звичайно, ці кричущі факти відгукнулися болем у серцях православних українців, священнослужителів та ієрархів УПЦ, які почали відмовлятися згадувати під час принесення безкровної жертви на Літургії імені патріарха Кирила.

Цю відмову Симеон назвав першим і важливим кроком:

Відео дня

— Визнання своїх помилок вимагає духовної сили та мужності, а невизнання призводить до трагічних наслідків. 

Наступним кроком УПЦ, каже митрополит, має стати повний розрив з Московським патріархатом, який заплямував себе єрессю «русского міра».

Симеон сказав, як від'єднатися від МП та здобути автокефалію канонічним способом.  

— Якщо ж ви шукаєте канонічного способу здобуття автокефалії, то його не потрібно вигадувати, — пояснює Симеон. — Він був запропонований Вселенським патріархом Варфоломієм ще у 2018 році... Тоді ви відкинули запропоновану можливість, але вона залишається актуальною й сьогодні. В Україні вже існує помісна автокефальна Православна Церква, п’ятнадцята у диптиху Сестер-Церков Православного світу. І в цій Церкві на вас чекають. Чекають, щоби разом розділити радість молитви і причастя з єдиної Чаші Христової. 

Також митрополит Вінницький та Барський сказав у зверненні до представників МП: 

— Я пропоную вам єдність у Христі — без відстрочок та пошуків довгих і сумнівних шляхів. ...Ми з вами разом маємо свідчити про єресь «русского міра», яка не давала об’єднатися православним українцям в єдину Церкву впродовж десятиліть. І ми поборемо цю єресь і засудимо її назавжди. Але для початку потрібно перемогти її у власних головах. Бажаю вам допомоги Божої у цьому і ще раз і ще раз закликаю вас до єдності. Моє серце, серця ієрархів, духовенства і вірян канонічної Православної Церкви України відкриті для вас усіх. 

 

Читайте також:  

Зброя, рукопашний бій та медична допомога: як військові навчали козятинчан

На центральній площі нашого міста провели спільний молебень

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up