Митрополит Симеон оголосив про свій перехід до Єдиної помісної церкви

Митрополит Симеон оголосив про свій перехід до Єдиної помісної церкви
  • Митрополит Вінницький та Барський Симеон оголосив прихожанам про перехід до нової Української помісної церкви.
  • Натомість, на Синоді української церкви Московського патріархату йому обиратимуть заміну.  

У неділю, 16 грудня, митрополит Симеон провів богослужіння в Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Там він заявив прихожанам про свою участь в Об’єднавчому соборі у Києві, де була утверждена Православна церква України.

Про це йдеться на сайті вінницької єпархії УПЦ МП. На своїй сторінці у фейсбуку Василь Чичак (пише під псевдонімом Bandera de la Libertad — авт.) зробив допис, в якому розповів, що митрополит оголосив, що віднини Кафедральний собор належить помісній церкві. «По завершенню Літургії владика [Симеон] оголосив, що віднині їх храм належить Помісній Церкві. Народ зааплодував, дехто навіть вигукував «браво».

Перший крок зроблено, на черзі рішення сільських парафій Вінницької єпархії, які здебільшого також підтримують владику Симеона», — йдеться у дописі. Тоді як УПЦ Московського патріархату замість Симеона обиратимуть нового керівника Вінницької єпархії.

Відео дня

«Сьогодні в Києві відбудеться Синод УПЦ МП, на якому замість Симеона оберуть архієпископа, чи священника в іншому чині, який очолить єпархію замість Симеона», — повідомив журналістам «Вінниця.інфо» священнослужитель з вінницької єпархії УПЦ МП.

Інформацію про перехід владики до нової церкви та про пошук йому заміни на Синоді церкви Московського патріархату підтвердив прес-секретар Вінницької єпархії УПЦ МП протодиякон Владислав Демченко.

— Владика Симеон був учасником Об'єднавчого Собору у Києві і одним з претендентів, хто міг очолити Українську Помісну Церкву. Про перехід до Помісної церкви він оголосив парафіанам, в неділю у кафедральному соборі. Парафіяни підтримали вибір свого архієрея. Відтепер громада Спасо-Преображенського кафедрального собору належить до Помісної Православної Церкви України. У відповідь Синод Української Православної Церкви Московського патріархату сьогодні обирає нового архієрея, який очолить ті парафії, що побажають залишитися у єдності з Московським патріархатом, — прокоментував отець Владислав.


ДОПОВНЕНО. Синод УПЦ МП звільнив від богослужіння митрополита Симеона «Із сумом повідомляємо, що за ухилення в розкол Священний Синод вимушений був звільнити від управління єпархією та накласти заборону в священнослужінні на Преосвященного митрополита Вінницького і Барського Симеона» — про це йдеться у зверненні митрополита Київського і всієї України Онуфрія. З журналу Синоду стало відомо, що на заміну владиці Симеону призначили архієпископа Бородянського Варсонофія (Василь Столяр).

Священнослужитель народився у Ладижині, в 1972 році. Отримав духовну освіту в Київській семінарії (1997) та Київській духовній академії (2001). У 2013 році керував Адміністративно-господарським управлінням УПЦ (МП). Отримав сан архіепіскопа у серпні 2018 року.

Тоді як Симеон залишається митрополитом Вінницьким і Барським, але під юрисдикцією Помісної церкви України.

Нагадаємо, головою помісної православної церкви в Україні обрали митрополита Епіфанія. Що про нього відомо?

Фото у матеріалі: http://orthodox.vinnica.ua
Валерій Чудновський

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up