Молоді українські спортсмени отримали путівку на чемпіонат світу

Молоді українські спортсмени отримали путівку на чемпіонат світу

У Фінляндії з 16 по 29 липня пройшла фінальна стадія змагань чемпіонату Європи з футболу U 19

У молодіжному турнірі взяли участь гравці, яким не виповнилося більше як 19 років. Вісімка кращих команд континенту була розбита на дві групи. До квартету А ввійшли господарі турніру Фінляндія, Норвегія, Італія та Португалія. До групи “В” ввійшли збірні Англії, Франції, Туреччини та України.

У першому матчі 17 липня українці в місті Васса перемогли французів з рахунком 2:1. У п’ятницю, 20 липня, в місті Сайняйокі наша команда зіграла внічию 1:1 з британцями. А в заключному матчі групового турніру наші земляки з рахунком 1:0 переграли турків.

Посівши перше місце в групі “В”, наші футболісти у півфіналі зустрілися з другою командою групи  “А”.Суперниками наших футболістів стала збірна Португалії. Іншу півфінальну пару склали французи, які в групі фінішували за українцями, і переможці групи “А” - італійці.

Відео дня

Півфінали виявились не фартовими для групи “В”. Українці поступились потомкам Васко Да Гами з рахунком 0:5. Усі голи були забиті в першому таймі. А французи поступилися італійцям з рахунком 0:2. Отже, у фіналі юніорського чемпіонату Європи зустрілись команди Італії та Португалії. У цьому видовищному поєдинку перемогу здобули футболісти збірної Португалії з рахунком 4:3. Європейські бразильці спочатку поступалися італійцям 0:2 та вони зрівняли рахунок. Рахунок 2:2 протримався до кінця основного часу. У додатковий час вдаліше зіграли португальці. Вони й стали чемпіонами.

Щодо української команди, то сам вихід до півфіналу континентальної першості можна сприймати як успіх. Та програли вони тільки чемпіону. Команда виконала постівлену перед собою задачу: вийти з групи і отримати путівку на чемпіонат світу U 20, який пройде в Польщі наступного року. З обома завданнями підопічні тренера Олександра Петракова впорались, з чим ми їх і вітаємо. А поразка 0:5, як сказав сам тренер, це хороший і своєчасний ляпас команді.


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up