Моторошні цифри ДТП по Україні: як попередити аварії на дорогах?

Моторошні цифри ДТП по Україні: як попередити аварії на дорогах?

В Україні, під егідою ООН, триває тиждень безпеки руху. Він розпочався 6 травня і триватиме до 12 числа.

Моторошна статистика смертей на автошляху вражає. Адже лише за минулий рік в Україні сталося більше 150 тисяч ДТП. Загинуло близько 3,5 тисяч українців, а 31 тисяча —  травмовані.

Щороку  смертність внаслідок ДТП з у світі зростає. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я.це близько 1,35 млн людей на рік. А це означає, що в аваріях на дорогах щодня гинуть 3,7 тисяч людей в світі. Найчастіше гине молодь до 29 років та діти.

Нагадуємо основні правила безпеки на дорозі

Відео дня

Також, до 12 травня включно Центр громадського здоров'я МОЗ України проводить флешмоб. Аби привернути увагу суспільства до питання безпеки дорожнього руху. Взяти участь може кожен - пішохід, водій, велосипедист, пасажир.

Для цього необхідно:

  • зняти коротке відео
  • продемонструвати на ньому дотримання правил дорожнього руху
  • закликати інших дотримуватися цих правил
  • додати хештеги #SaveLives #ЯєБезпека #ЦГЗ #SpeakUp
  • опублікувати в своїх соціальних мережах

 Нагадаємо:

Смертельна ДТП в Жежелеві: загинуло четверо пасажирів
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
05:36 У Євгенія Пруса все мало бути попереду, якби не війна 18:12 Благодійники з США передали медичне обладнання та ліки до лікарень Козятина 17:12 Лісгосп передав 40 лип та 100 хвойних дерев для Козятина photo_camera 17:06 Пожежі в екосистемі: за добу вогонь опалив 13 гектар землі Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 16:40 На Вінниччині знову знайшли уламки ворожого дрона photo_camera 14:13 Цього місяця у нашому районі відкриють рекрутинговий центр play_circle_filled 12:00 Двометрова ростова мотанка прикрасила площу 11:09 На Козятинщину насувається гроза та шквальний вітер до 20 м/с 10:29 Відро пива і накрита «поляна»: разом з поліцією перевірили улюблені місця відпочинку молоді photo_camera 10:22 Сотні обстріляних населених пунктів та 54 бойових зіткнень на фронті: про 781 день війни 09:24 Цей день в історії, 15 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 09:20 Стоматології Козятина: де отримати якісні послуги? (партнерський проєкт) 08:30 День жалоби: Козятин прощається з молодим військовим Євгеном Прусом
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up