МОЗ хоче залишити довідки в минулому (ОПИТУВАННЯ)

МОЗ хоче залишити довідки в минулому (ОПИТУВАННЯ)

Відмовитися від застарілих медичних довідок вирішили у Міністерстві охорони здоров'я України. Там вважають, що великий обсяг непотрібної медичної документації становить корупційну складову.

Про це повідомили на офіційному сайті МОЗ України.

З 9 по 15 жовтня команда міністерства збирала пропозиції професійної медичної спільноти і громадян щодо дерегуляції та скасування застарілої медичної документації. Обговорення провели на офіційній Facebook-сторінці міністерства.

У міністерстві проводять наради з представниками лікарських асоціацій і профільними фахівцями. Створюють робочі групи, завдання яких напрацювати документи та проекти рішень щодо скасування застарілих медичних довідок.

Відео дня

Зокрема, можуть скасувати довідку про епідеміологічне оточення. Її видають пр те, що дитина не контактувала з інфекційними хворими протягом 21 дня. Таку довідку зараз в обов'язковому порядку треба надавати в табори відпочинку, басейни, дитячі стаціонари. Її термін дії 3 дні. Але про такі контакти дитини батьки можуть не знати. Тому вважають, що документ не має жодного сенсу.

Медична документація має відповідати стандартам країн Європейського Союзу. Ми маємо відмовитись від бюрократичних документів і довідок. Особливо від тих, які обросли корупційними схемами. Ми плануємо скасувати довідки і документи, які гальмують ефективну роботу охорони здоров'я", – прокоментувала міністр охорони здоров'я України пані Скалецька

Опитування

А ви «за» медичні довідки чи «проти»?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up