Махнівка дискутує про воду і рибу

Махнівка дискутує про воду і рибу

Тема ставу, що викликала потужні емоції в селі Махнівка, набула продовження як емоційного так і дієвого характеру з наслідками в правовому руслі.

У вівторок на місце подій прибули з Вінниці представники державної екоінспекції в кількості 3 осіб. Вивчивши правові документи, надані сільським головою Павлом Кузьмінським, та, подискуювавши з громадою, прийшли до висновку спуск води призупинити. Вилов риби заборонити будь-якій із сторін. Без винятку. За ствердженням жителів села, в їх присутності, сільський голова дав вказівку керівнику місцевого комунального підприємства заслонки ставні поставити на місце, щоб запобігти обезводнення водойому.

Зараз навіть неозброєним оком видно, що став приспущений. Плесо води значно зменшилось (відомо, що став та дамба — це частка русла річки Гнилопять). Але залишилась перспектива наповнення водою до настання морозів. В разі несприятливих погодних умов риба буде знищена, що значно вплине на екологію в селі. Адже став обжитий помешканнями жителів села.

За словами одного із місцевих активістів (назватись відмовився), мова йде про рибу на сотні тисяч гривень (!). Приспуском води штучно створені умови для браконьєрства і не законної наживи. Якщо вдарить мороз, то не далеко до місцевої екологічної катастрофи.Тому жителі подали офіційні письмові заяви в екологічну інспекцію,     представники якої їх прийняли для проведення перевірки.

Відео дня

На прохання “RIA-Козятин” прокоментувати про стан подій в селі навколо ставу, інспектори служби відмовились. Зіслались на те, що це буде перевищення їх повноважень. Оскільки в центральному офісі діє пресцентр і тільки він має право коментувати події.

Попросити коментар відносно подій у сільського голови не вдалось по причині його відсутності. Однак, на камеру розповіли про події жителі громади. Суть така, що голова Кузьмінський дав публічно розпорядження “спуск води призупинити” і актив села така позиція задовольняє.

Що чекати далі, покаже час, але сторони громади, чиї інтереси пересіклись, будуть контролювати одне-одного. Як свідчить практика, це саме надійний контроль, який існує в світі.

Нами відслідковується хід подій, про що будемо інформувати.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Влад Лісовий

    За допомогою масової інформації можна впливати на громадську думку як стан масової свідомості. Масові комунікації сприяють тим самим найкращій реалізації цілей суб'єктів соціальних інтересів. Цей факт став підставою виникнення терміну «четверта влада», яка наділяє масові комунікації якимись особливими владними повноваженнями.Місцева преса:Це процес, у результаті якого преса має фінансово й редакційно відмежуватися від органів влади і стати незалежною ,що саме цей аспект їхньої діяльності і називається четверта влада.Так живе розвинутий світ держав які найсильніши.Там питають не у журналіста що ти написав.Там питають ти придурок чому ти дав повод причину що про тебе так написали.Кажуть научись спілкуватись з пресою або звільняйсь ти невмієш фахово працювати
    Посилання на джерело: https://kazatin.com/Podii/mistseva-znevaga-do-hvorih-na-diabet-10739038.html

  • Яна

    Якщо комунальне підприємство спустить воду щоб поремонтувати дамбу ,то деж ці  браконьєри будуть ловити рибу щоб продавати.Золоте дно закриється .От вони і перешкоджають виконанню роботу комунальному підприємству.
  • Яна

    Ця людина що виступає на відео до застовак ніякого відношення не має  він їх не робив, його інтереси це риба яку він не законо ловить і продає на базарі в Козятині , а громада про яку він говорить то це його товариші такіж браконьєри.Він користувався ставком  20 років не маючи документів і не плативши податків, бо  в нього була криша, ніхто з мешканців не мав права вудки закинути не то що рибу впіймати, дітей у ставок кидали вудки їм ломали.Він і надалі думає що це його власніть, бо живе біля ставка,і що можна не законо ловити рибу і продавати.
  • Влад Лісовий

    Про події в Махнівці на цей раз поліція каже правду 3 листопада 2018 р. Влад Повх share 2 chat_bubble 2
    Посилання на джерело: https://kazatin.com/Podii/pro-podiyi-v-mahnivtsi-na-tsey-raz-politsiya-kazhe-pravdu-10738062.html

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up