Мріяв прогнати ворога і зустрітися з однокласниками. Махаринці прощалися з Броніславом Жмуцьким

Мріяв прогнати ворога і зустрітися з однокласниками. Махаринці прощалися з Броніславом Жмуцьким
  • В четвер, 21 липня, махаринчани провели в останню дорогу Героя Броніслава Жмуцького.
  • 15 липня він загинув під Донецьком за незалежність України і за наш з вами спокій.

Народився славний син України 8 травня 1966 року в селі Махаринці. Після школи вступив до школи міліції, служив у Фастові. По завершенні служби в органах переїхав у містечко Гнівань, де працював формувальником на ПрАТ «Гніванський завод спецзалізобетону». У 2020 році став бійцем ЗСУ за контрактом. Воював на сході України, 15 липня загинув. 

Браніслава Жмуцького спочатку доставили у Гнівань, де жив Герой України з дружиною. У родинному колі було прийнято рішення похоронити його біля батьків — Броніслава Анатолійовича та Галини Павлівни. Попрощавшися з славним сином України у Гнівані, траурна процесія взяла курс на Махаринці.

Рідне село зустріло Героя двома живими коридорами. Перший простягнувся від «Фінляндії» до цегляного заводу. «Фінляндія» — це мікрорайон в Махаринцях, ще цей острівець природи називають «заводом». Саме тут жив воїн раніше, саме тут проходило дитинство Броніслава. На горі «Фінляндії» колона траурної процесії зробила коротку зупинку і рушила до місця поховання.

Відео дня

Другий живий коридор створили махаринчани від центру села до кладовища. Люди стоячи на колінах, вквітчали дорогу воїну живими квітами

На місці поховання з воїном прощалися рідні Героя і ті, хто знав Броніслава. Відкрила мітинг реквієм сільський староста Наталія Василюк. 

— Я з самого початку повномасштабного російського вторгнення молила Господа і долю, щоб не гинули наші хлопці на війні. Та це сталося, загинув виходець з нашого села Броніслав і ми в скорботі. — казала сільський староста Наталія Василюк, — Він в роки юності виїхав з Махаринець та  залишив про себе добру пам’ять. Ми провели його в останню дорогу живим коридором з квітами серед яких домінував соняшник, як символ любові до Батьківщини. Саме Україну захищав Броніслав. Слава Герою, який віддав своє життя за наш спокій! Слава Україні і її воїнам!

Службу Божу за Героєм України Броніславом Жмуцьким провів благочинний Тиврівського району протоієрей Анатолій. Від побратимів воїна прогримів військовий салют.

Серед тих, хто проводив славного воїна були Віктор, який знав Броніслава по школі.

— Я Броніслава не бачив років 30. Знаю його тільки по школі і рік після армії і тільки з хорошої сторони. Потом він з Махаринець поїхав. — каже Віктор. — Мене не дивує, що він пішов захищати незалежність України. Я його знав, як людину, яка нікому не створювала проблем.

Однокласники Олена, Ала, Ірина, Яна та Налія розповіли:

— Броніслав — вже 12-й з нашого класу. Він мріяв про зустріч з однокласниками, тільки у нього ніяк не виходило бути вільним у назначену дату. Коли ми зустрічалися на 35 років після школи, він мав бути з нами. Але в день зустрічі йому повідомили, що готові документи на підписання контракту і він поїхав. Мріяв прогнати з української землі ворога і на 40 років після школи вже зустрітися з однокласниками.

Друг  Броніслава Микола розповів, що нещодавно говорив з Броніславом по телефону.

— У мене на цій проклятій війні  воюють троє онуків. Один вже 20 днів не виходить на зв’язок. — розповідає пан Микола. —  Дочка Броніслава Маргарита казала, що тато п’ять днів не виходив на зв’язок, потім їм повідомили, що він загинув захищаючи Україну... Броник — мій найнадійніший друг. Він, коли провідував свою сестричку Ріту, приїжджав до мене. Казав: розіб’ємо орків, після нашої перемоги у мене буде відпустка і підемо на рибалку на цілий день. 

Чоловіки продовжували розмову військової тематики, де раз-по-раз згадували Броніслава. 

В народі кажуть, що добра людина — це щаслива людина і доброта обов’язково повернеться до того, хто її дає. Броніславу, мабуть, повернулася б його доброта. Але підступний ворог став топтати своїм чоботом Україну та знайшлися українці, які стали на захист країни. Зробив такий вчинок і наш земляк Броніслав. Зробив це як вірний син України..

Читайте також:

Збір закрили, авто для наших військових придбали

Пересувний дитячий блок-пост: юні махнівчани збирали на байрактар

Дороги жахливі, а від бродячих псів спасу немає

 


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up