Мрії Марії Кулеши стали реальністю

Мрії Марії Кулеши стали реальністю
  • З Марією Кулешею ми знайомі не перший рік. Ідея написати за неї виникла коли вона— методист РБК (районного будинку культури) стала керівником вокального ансамблю  «Журавочка» територіального центру обслуговування в Махнівці.
  • Як вона поєднує професію, учасницю трьох вокальних гуртів з берегинею сімейного затишку наша розповідь.

 

Зустрілися ми з Марією в Білопіллі під час обласного фестивалю обрядових хлібів. Вона погодилась поспілкуватися з пресою за умови, що це буде розповідь не за неї особисто, а за колективи в яких вона виступає. Не було б «Калини» без Антоніни Петрушкевич каже Марія. Не було б «Струн серця» без колективу РБК. Тільки в «Музеї хліба» в нашої героїні часу на спілкування було дуже мало, адже готувалися до фінального виступу

Тож домовились зустрітися в іншому місці

Відео дня

►Марія Кулеша шанує українські традиції

Коли зустрілися перше, що запитали нашу співрозмовницю звідки у неї талант до співу.

— У мене каже артистка весь рід по лінії батьків співочий. Ми завжди збиралися на свята цілою родиною і співали. На тих піснях і я виросла. Батько з мамою також були співаками— співали дуетом. Тільки, на жаль, тата з нами вже немає. Остання пісня, яку ми співали трьох— називалася «Як вечір звечоріє». Для мене відхід батька в світ інший було трагедією, яка докорінно змінила моє життя. Я повернулася з Вінниці додому в Махнівку. Мені запропонували роботу в районному будинку культури. Паралельно співала в «Калині»

Калина з піснею «Моя Україно»

– Розкажіть нам про «Калину»

—«Калину» створила наша землячка Антоніна Петрушкевич. Вона є автором і композитором пісень які ми виконуємо В нашій «Калині» шестеро виконавців. Сама почала співати скільки пам’ятаю себе. Так що мій голос скоріше всього дався мені у спадок від родини.

–У вашій сім’ї хто ще співає?

– В мого чоловіка голос є, тільки він не співає. Підтримує мене у всіх починаннях, іноді виступає першим критиком. Восьмирічний син грає на кларнеті, зациклився на вивченні права. Знає і всім нагадує статті цивільного кодексу. Як підросте, можливо змінить своє дитяче захоплення, а поки він слідчий і адвокат разом взяті.

– Коли заговорили про сім’ю хочемо знати як вокалістка трьох гуртів поєднує роботу методиста з домашнім затишком. При такій зайнятості як у вас Марія Кулеша дома буває?.

— О, то смуток. Проблема в тому, що немає можливості поїхати до моря чи в якусь подорож. То я не можу відірватися від справ не пов’язаних з роботою, то в чоловіка з’являються невідкладні справи. Зібратися компанією на якусь вечоринку чи пікнік час знаходимо. Дома звичайно буваю, я ж заміжня жінка і у мене добрий чоловік. Коли у нас є вільний час – він для сім’ї.

–  Для чого створили «Журавочку»? Адже є «Калина», у неї Всеукраїнське й Міжнародне визнання.

— В «Калини» своє призначення. В «Журавочці» співають виконавці пенсійного віку. Співаючи вони гріють душу своїм ровесникам і забувають за свої проблеми. Новостворена «Журавочка» територіального центру обслуговування вже має в репертуарі 16 пісень. Вирішили зробити творчий вечір під назвою «Життя як пісня, а пісня як життя» у себе в Махнівці. Людям сподобалось, стали запрошувати новостворений гурт на концерти. На даний час «Журавочка» готується до Міжнародного фестивалю і їхній репертуар оновлюється. «Журавочці» подобається виступати де їх знають

►« Журавочка » на день села в Махнівці

ені самій подобається виступати в маленьких селах. Там люди тебе душею сприймають. Їм настільки подобається, що ти співаєш для них, що сам отримуєш задоволення, що ти даруєш їм радість. Для поринувшого в роботу сільського жителя приїзд артистів це свято. А для нас свято, що ми даруємо селянам настрій.

– Вдома у вас біля будинку великий квітник. Це просто для краси чи велика любов до квітів?

— Любов до квітів каже Марія. Квітка в квітнику це— моя душа це— краса живої природи, я й сьогодні купила квітку посадити. Квіти і кулінарія саме велике моє захоплення

– Яка сама пам’ятна подія у вашому мистецькому житті і житті в цілому?

— По роботі таких подій у мене три. Перша – я працюю в чудовому колективі Районного будинку культури. Друга – коли нашу «Калину» запросили на новорічну програму «Фольклор мюзік» на Першому Національному. Там наш гурт виступав серед відомих зірок шоу бізнесу. Третя— коли здійснилася моя мрія дитинства і я стала студенткою Київського Національного університету культури (Михайла Поплавського) В цілому в житті незабутні події— народження сина,.прем’єра пісні «Моя Україна», перший виступ в гурті «Струни серця», дебютна пісня тандему Марія Кулеша Віталій Котовський, Присвоєння «Калині» Антоніни Петрушкевич звання народного гурту. Мабуть все, – глянувши на годинник сказала Марія. 

– Мабуть не все. Будуть «Струни серця», «Журавочка» чи «Калина» – будуть у вас ще не раз гості медійники.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Гость

    Почему славянки гадят где угодно и детей этому учат?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up