Мутований штам коронавірусу «Дельта» дістався Козятинщини

Мутований штам коронавірусу «Дельта» дістався Козятинщини
  • Станом на 30 серпня у нашій області вже виявили 43 пацієнти, інфікованих мутованим штамом коронавірусу «Дельта»

За інформацією Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб,  минулого тижня в референслабораторію вірусологічних досліджень Центру громадського здоров’я були направлені 25 зразків матеріалів відібраних у хворих жителів Вінницької області. В результаті проведених досліджень, у 18 випадках виявлено мутований штам коронавірусу «Дельта».

На сьогодні вже у 43 хворих області виявлений мутований штам «Дельта»,–  прокоментував ситуацію Степан Томин, завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних хвороб ДУ “Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України”.

Випадки інфікування цим штамом підтверджені у Вінниці та Гайсинському, Барському, Іллінецькому, Оратівському, Козятинському, Теплицькому районах.

Відео дня

Нагадаємо, на Козятинщині за вихідні додалося +10 нових інфікованих на коронавірус

Що таке «Дельта»?

Вперше штам «Дельта» виявили в грудні 2020 року в Індії. За пів року, у липні, його зафіксували у 111 країнах. За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я, за кілька місяців цей штам стане домінуючим у світі, повідомляли у МОЗ.

«Дельта» поширюється швидше за інші штами. Він у 1,6 раза агресивніший, у 2,3 раза частіше призводить до госпіталізації, у 1,5 раза частіше – до реанімації.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач59

    А вакцинують від першого штампу.

keyboard_arrow_up