Музей — місце екскурсій на канікулах

Музей — місце екскурсій на канікулах

У музей історії Козятина прийшли маленькі відвідувачі. Це дітки з оздоровчого табору “Гарант”.

Відпочиваючи, вони проводять різнопланові екскурсії та зустрічаються з людьми різних професій, запрошуючи їх до себе в гості. У них побували вже лікарі, кулінари, МНС-ники. А ще вони вивчають історію рідного краю. У музей історії діти прийшли подивитись на колекцію зжатого паперу мистецтва Оригамі. Підготували таку колекцію учні гуртків з центру дитячої та юнацької творчості. Дар’я Корженко, Ольга Поліщук, Вероніка Грабовецька, Анна Пастух, Діана Соляр. А керує гуртком мистецтва Оригамі методист новітніх технологій Ірина Лукашук. 

У музеї відпочиваючих зустріла  директор музею — краєзнавець Лілія Макаревич. Діти розповіли їй про себе, що вони подорожують містом і вивчають англійську та польську мови.

Пані Лілія розповіла про мистецтво з паперу, яке зародилося в Японії ще в ХVII столітті і було введене в практику в середині ХХ віку. Оригамі в перекладі з японського означає складений папір від декоративного прикладного мистецтва. Класичний Оригамі — де листок паперу, що  складається на квадрати. Розповіла краєзнавець і як робляться кульки Кусадама, і що означає  з японської квілінг — паперові смужки. Як складаються скульптури, чи композиції традиційно японської Оригамі…

Відео дня

Діти уважно слухали, обмінювались запитаннями та відповідями. Вони пройшлися з гідом  по історичному минулому Козятинського краю.  

Після завершенні екскурсії “гарантята” зі своїм керівником Ларисою Блажієвською та вчителем англійської мови Артемом Павленком розписалися в книзі шанованих відвідувачів музею.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up