«Музей хліба Білопілля» встановив 200 метровий паркан

«Музей хліба Білопілля» встановив 200 метровий паркан
  • «Музей Хліба Білопілля» взяв участь в 16-му обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад 2019 року.
  • Аби створити комфортні умови та безпеку для жителів села та гостей, покращити якість рівня туристичних послуг

 

На конкурс свої проекти подали усі 27 районів області, чотири міста обласного значення, та усі 37 об’єднаних територіальних громад області. Із 749 проектів  білопільський проект «Придбання паркану для облаштування музейної території – крок до розвитку фестивального туризму в кластері сільського зеленого туризму», набравши відповідну кількість балів, увійшов до складу проектів-переможців конкурсу.

— Стара огорожа уже не виконувала своєї функції, що створювало безпосередню небезпеку для збереження матеріальних цінностей та для відвідувачів музейного комплексу. Оскільки функціонування Музею значною мірою залежить від середовища, яке його оточує, постала проблема придбання нового паркану для облаштування музейної території. Для реалізації даного проекту необхідно було 111544 грн, — пишуть на сайті козятинської РДА.

Як відомо, білопільська сільська рада взяла на себе зобов'язання по співфінансуванню надати для реалізації проекту 47000 грн. За фондом конкурсу 23000 грн. Козятинська районна рада долучилася до співфінансування — 28500 грн. Також до доброї справи доклав грошей сільськогосподарський виробничий кооператив «Білопільський» — 13044 грн.

Відео дня


Як результат — встановлено 210 метрів залізобетонної огорожі та облаштування газону площею у півгектара

— Ваша допомога — свідчення небайдужого ставлення до культури і розуміння необхідності збереження для прийдешніх поколінь архітектурної пам’ятки – Музею Хліба. Дякуємо за людяність, доброту та за увагу до проблем закладу, — пише адміністарція КЗ «Музей Хліба с. Білопілля» 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up