Музей історії міста вразив журі сценкою «За двома зайцями»

Музей історії міста вразив журі сценкою «За двома зайцями»
Представники Козятина. Щоб якнайкраще відтворити дух стрічки «За двома зайцями», учасники підібрали костюми героїв фільму

На базі музею авіації та космонавтики, що у селищі міського типу Вороновиця, відбувся шостий обласний фестиваль-конкурс музейних міні-експозицій «Їх іменами славиться наш край». Двадцять п’ять музеїв Вінниччини підготували презентації про своїх видатних земляків. Наш Музей історії міста на цьогорічному конкурсі одержав першість.

Темою для своєї презентації Музей історії міста обрав постать Віктора Іванова. Режисер легендарної стрічки «За двома зайцями» народився у Козятині. Завдяки синові митця, працівникам музею вдалося зібрати старі фотографії 60-х років минулого століття, які використали для оформлення стендів.

Стенд, підготовлений працівниками музею для конкурсу. Наталя Баштова показує світлину, на якій Іванов у штанях з намальованими смужками

Відео дня

— На стенді «Робочі моменти» у нас була світлина, де Іванов у ролі коваля, — розповідає наукова співробітниця музею Наталія Баштова. — А ще фото, де він у смугастих штанях. Так ті штани насправді були однотонними. Смужки домальовували вручну. Тоді все робили з того, що було під рукою.

Директорка музею Лілія Макаревич провела презентацію та розповіла біографію режисера й історію створення фільму.

Окрім презентації, співробітники музею підготували оживлену листівку. Робота над нею була кропіткою. Адже треба було один в один відтворити всі елементи, зображені на світлині стенду: конверти, гвоздику, портрет Іванова у рамці, склянку.

— Ми позичали ордени, шукали в інтернеті погони, — продовжує Наталія Баштова. — Планшет у нас був. Навіть кругленьку серветочку знайшли.

Родзинкою презентації стала півторахвилинна сценка «За двома зайцями». У ній зіграли учениці школи №2 Дарина Довгенко (у ролі Галі), Каріна Качурівська (Проня Прокопівна), вихованець театрального гуртка «Погляд» міського будинку культури Андрій Коваль (Свирид Петрович Голохвастов) та Наталя Баштова (Секлета Пилипівна). Вони показали глядачам кілька фрагментів з фільму. Саме це і вразило членів журі.

— Ми були передостанні, — ділиться враженнями Наталія Баштова. — Журі вже втомилося. Але коли ми вийшли на презентацію, усі посміхалися. Це було чудово. Галя (Дарина Довгенко) з яблучками бігала ще потім і всіх пригощала, примовляючи: «З нашого саду яблучка». Було прикольно. Грати було дуже класно. Я довго навіть з ролі не могла вийти. Тому що фільм чудовий. Я його дивилася понад 30 разів. Це улюблена стрічка дитинства.

► Шанувальники стрічки підходили фотографуватись з акторами. Фото Музею історії міста

Опісля до працівників нашого музею та маленьких авторів підходили присутні глядачі, щоб фотографувалися. Кожен хотів доторкнутися до тих емоцій, відчути сам фільм. Також наукова співробітниця розповіла, що коли Галя (Дарина Довгенко) і Проня (Каріна Качурівська) прогулювалися, присутні були у захваті. Було багато людей похилого віку, які бачили цей фільм. Вони підходили і питали: «Дівчатка, можна біля вас постояти?»

— Ми брали участь у цьому фестивалі всі роки, — каже директор Музею історії міста Лілія Макаревич. — Завжди займали призові місця. Минулого року взяли Гран-прі. На цьогорічному посіли перше місце.

Олена Удвуд

Дивіться по темі:

Перемоги: музей історії міста Козятин — перший на обласному фестивалі
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up