«М’ясні цукерки»: козятинчанка купила солодощі з хробаками. Що кажуть юристи?

«М’ясні цукерки»: козятинчанка купила солодощі з хробаками. Що кажуть юристи?
  • «Протеїновий бонус». В одному з козятинських магазинів по вулиці Валдаєвській неподалік третього дитсадочку, молода матуся, місцева мешканка Катерина придбала цукерки. Недешеві шоколадні смаколики виявились з неприємним сюрпризом.
  • Замість того, щоб насолодитися смаком та похрустіти фундуком, що знаходиться в цукерці, на зуб мало не потрапив хробак. 

 

— Я була в шоці, — каже Катерина. — Купила дітям цукерок і на тобі, маєш. До того ж вони коштують близько 150 гривень за кілограм. Добре, що не наїлись! Це просто жах. Хтось має ж перевіряти якість і просрочку в магазинах? Неприємно, коли ти довіряєш продавцю і просиш дати свіжі добрі солодощі, а вони натомість продають цукерки з хробаками.

На форумі споживачів ми знайшли пояснення чому в шоколаді або в цукерках заводяться черви? Як пишуть користувачі, це відбувається зазвичай коли сам продукт має прострочений термін придатності або неправильно зберігався. Черви з'являються в основному в шоколаді, де містяться горіхи, арахіс, насіння. Вся справа в тому, що спочатку личинки знаходяться в самих горіхах, але через якийсь час, особливо якщо шоколад довго зберігається, ці личинки виростають і вилазять з горіха. У підсумку ми отримуємо в шоколадці або в шоколадній цукерці величезного черв'яка.

Відео дня

Такі випадки у Козятині, на жаль непоодинокі. І містяни часто-густо нікуди не звертаються і не скаржаться. Мовляв, все одно нічого не докажеш, тільки ворогів наживеш. Але це неправильно. Покупець має знати свої права та обов’язки. З продавцем — аналогічно

Що робити покупцю у випадку коли він придбав цукерки з хробаками (якщо є чек і якщо не має)? Чи понесе відповідальність за це продавець, магазин і т.д.? Відповідає юридична компанія Центр правового консалтингу:

— Статтею 6 Закону України «Про захист прав споживачів» передбачено, що продавець зобов’язаний передати споживачеві продукцію належної якості. В свою чергу, в разі, якщо покупець придбав неякісний харчовий продукт, продавець зобов’язаний замінити такий продукт на харчовий продукт, який є придатним до споживання, або повернути споживачеві сплачені ним кошти, — каже директор юридичної компанії «Центр правового консалтингу» Альбін Виростко. — Будьте уважні, оскільки наявність розрахункового документа є обов’язковим в разі заявлення споживачем відповідних вимог! Більше того, в разі відсутності розрахункового документа, продавець може відмовити у задоволення претензій покупця. В даній ситуації спір може бути вирішений у судовому порядку, але якщо покупець доведе факт купівлі товару. Доказами в суді можуть бути: елементи тари та упаковки, що вказують на придбання товару у конкретного продавця або свідки які були очевидцями даної події.

За словами Альбіна Виростко, якщо ж продавець відмовляється виконати вимогу споживача, то в такому разі споживач має право звернутися, зокрема до Держпродспоживслужби або одразу до суду. Аби відшкодувати матеріальну та моральну шкоду. 

— Відносно моральної шкоди, варто зауважити, що стягнути її можливо лише у випадку, якщо шкода завдана каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю, — продовжує Альбін Виростко. — Щодо відповідальності за порушення законодавства про захист прав споживачів, принагідно зауважу, що в разі відмови продавця повернути кошти або замінити товар, останній несе відповідальність у 10-ти кратному розмірі вартості продукції.

Нагадаємо:

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Wiaczeslav Kirakowsky

    Звичайно термін зберігання має значення, але питання до виробника, доречі, хто виробник цих цукерок? Не соромтесь називати виробника, він має нести відповідальність за неякісну продукцію.
    Основна причина в неякісних горіхах, вони не пройшли належної термічної обробки. В будь якому випадку при термічній обробці личинки гинуть і таких неприємностей не було б.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up