На 409-ту річницю села Махаринець більше 80-ти жителів села отримали подарунки

На 409-ту річницю села Махаринець більше 80-ти жителів села отримали подарунки

Кожне село має свою історію. Не виключенням є й Махаринці. На іменини села, слідуючи традиціям, зберігають пам’ять тих, хто в різні періоди захищали рубежі нашої держави, вітають ветеранів праці, ювілярів, молоді сім’ї, іменинників. Тож саме про них наша розповідь

Урочистості річниці почалися з позивних свята, які перейшли у мелодію танцю «Вітальний». Танцювальний колектив «Зорянка Арт» розпочав концертну програму. По завершенню танцю на фоні мелодії «Зелене жито» четверо дівчаток у національних костюмах пригощали односельців та гостей сільської громади запашним короваєм. Після чого хвилиною мовчання помянули односельців, які в різні періоди історії села боронили рубежі нашої держави. Покласти квіти до пам’ятника загиблим односельчанам надали волонтеру АТОвців Надії Куценко та випускнику 11 класу Артему Михайлівському.

Офіційну частину почали з привітань гостей сільської громади. Міський голова Тетяна Єрмолаєва побажала селянам добрих врожаїв, продовольчої стабільності і повних комор, незважаючи на примхи погоди. Щоб у селі частіше святкували весілля.

Відео дня

Голова ради ветеранів Федір Кропива в своєму привітанні нагадав молодшим поколінням, щоб вони частіше згадували ветеранів праці.

Депутат обласної ради Ірина Колесник сказала, що Махаринці для неї стали рідними. Вона тут має рідню і у Махаринцях у неї найбільше похресників.

Після виступів поважні гості долучилися до поздоровлень ветеранів праці, воїнів- інвалідів інтернаціоналістів, найстаршу жительку села Ганну Чорток, яка у цьому році відзначатиме 98-річницю з Дня народження. Подружні пари, які стали на весільний рушник 65 та 63 роки тому. Великою радістю для всіх присутніх було те, що подружній парі Іллі та Зінаїді Краснодубець, які дожили до «Залізного весілля» Іллі та Зінаїді Краснодубець, громада вигукнула «Гірко» на святі села біля імпровізованої сцени. На такий заклик Ілля Олексійович навіть розсміявся. Мабуть, йому таке приємне слово давно не казали. Прикро, що подружня пара з 63-річним стажем була на святі представлена представницею прекрасної статі. Голова сімейства Григорій Дудник скуштує українську паляницю, яку принесе йому його Євгенія з Дня села

Далі за традицією стали вітати ювілярів подружнього життя від 50-ти, до 25 років. Ювілярів срібного весілля закликали цілуватися довше тому, що вони в цій компанії нагороджених наймолодші. До речі, кричати на весіллі «гірко» має декілька варіантів походження та тлумачення. Найпоширеніша і, мабуть, найвірніша версія та, яка давала всім зрозуміти, що тільки поцілунок молодих в змозі підсолодити гіркий смак горілки.

Наймолодшою весільною парою в селі є Олександр та Інна Гарбис. Наймолодшими жителями Махаринець є Злата Кобилінська та Анастасія Міхайловська

Не забули привітати і тих, хто забезпечував і забезпечує наш спокій на сході України. Їх привітав цінним подарунком професійний військовий, майор запасу, учасник бойових дій в гарячих точках, нині фермер Сергій Бенедичук.

Від ОСівців/АТОвців перейшли до випускників і дітей, які тільки 1-го вересня переступлять поріг школи. Їх привітали приватний підприємець Катерина Слободян та Юрій Білик з «Сігнет Центру». До речі «Сігнет» на День села провів безпрограшну лотерею. Як повідомив сам аграрій, в лотереї були призи від 35 до 700 гривень. Серед призів були пакети чаю та цукру, соняшникова олія, форми для випічки та інші,

В День села святкував власний День народження 25-річний Олександр Мусорін. Його привітала сільський староста Наталія Василюк.

Після всіх привітань організатори свята продовжили концертну програму. А святковий настрій святкуючим забезпечували Єлизавета Кривунець, Марійка Ліщинська, «Зорянка Арт», тріо «Кришталь», Ігор Бойко, Ольга Ліщинська, Вокальний гурт «Водограй», Дарина Дрижук, вокальний гурт «Кралечки», Наталія Мошко.

Несподіванкою свята став феєрверк від Володимира Гаврилюка. Але несподіванкою стало не те, що був святковий салют, а те, що залпи петард були приведені в дію під час, коли, ще світило сонце. Спочатку махаринчани такому дійству не придали значення і казали, що свято організовано добре, а потім стали висловлюватися, що феєрверк, то гроші на вітер. Замість непотрібного салюту можна було зробити дешевшими для дітей батути і спускні гірки. Скільки людей стільки й думок. Переважній більшості Махаринецької сільської громади свято з нагоди Дня села сподобалось.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Виталий Травинский

    Привітання щирі, коли такі гарні дівчата потрясно виглядають та дають інтерв'ю. Додам те що, подарунки можна було і ось такі зробити: https://optzakupka.com.ua/catalog/domashniy_tekstil/postelnoe_bele/

  • Володимир Загоруйко

    Щире привітання сім'ї Краснодубець від працівників вагонного депо,зміна4.одеського парку.

keyboard_arrow_up