На 93 році життя помер учасник бойових дій у Другій Світовій війні, визволитель Козятина та Вінниці Анатолій Радченко

На 93 році життя помер учасник бойових дій у Другій Світовій війні,  визволитель Козятина та Вінниці Анатолій Радченко

Щирі співчуття рідним і близьким

25 квітня, на 93 році життя помер учасник бойових дій у Другій Світовій війні, учасник параду Перемоги в Москві, визволитель м. Вінниці Анатолій Степанович Радченко (повідомляє офіційний сайт козятинської міської ради)

► Ветеран  війни , учасник бойових дій, визволитель Козятина, учасник параду Перемоги в Москві Анатолій Степанович Радченко з дружиною Ніною Костянтинівною в Музеї історії міста Козятина

Відео дня

Довідково

Анатолій Степанович Радченко народився в 1926 році.

Пішов добровольцем на фронт 25 серпня 1942 року, у неповні 16 років. В лютому 1943 року прийняв присягу та був призначений у 15 штурмову інженерно-саперну бригаду 71-го батальйону. Під Москвою закінчив школу молодших командирів і став керувати відділенням.

Сержант Анатолій Радченко брав участь у звільненні м. Вінниці та Вінницької області (міст Калинівка, Іллінці, Бар, Погребище). Розміновував залізничні станції Козятина, Жмеринки. Анатолію Степановичу довелось знешкодити близько 500 мін.

Сержант Радченко на чолі диверсійної групи виконував у тилу ворога завдання по підриванню німецьких танків. Шість раз ходив у тил. За виконання диверсійних завдань був нагороджений орденом Слави ІІІ ст.

Анатолій Степанович воював на Кавказі, на Курській дузі, брав участь у наступі на Київ, форсуванні Дніпра на Букринському плацдармі, окрім України звільняв Угорщину, Словакію, Польщу (зокрема концентраційний табір Освенцим). Дійшов до Праги. Учасник параду Перемоги в Москві.

Анатолій Степанович має 25 бойових нагород, серед них: орден Слави ІІІ ступеня, орден Великої Вітчизняної війни ІІ ступеня, орден «За мужність». Медалі: «За відвагу», «За перемогу на Німеччиною», «За визволення України» та інші.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Валерiй

    Вiчна пам'ять та слава нашому земляку та Герою!
  • Леонід Браніцький

    Вічна пам'ять герою!
  • Наталия Гриценюк Мищенко

    Нехай йому буде земля пухом!!
  • Лика Семчук

    Вічний спокій  душі Анатолія Степановича Радчека... світла пам'ять йому, як воїну, як Людині...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up