На Чорнобильській АЕС сталося задимлення. Радіаційний стан в нормі

На Чорнобильській АЕС сталося задимлення. Радіаційний стан в нормі

Вчора, 13 червня 2017 року, на третьому енергоблоці Чорнобильської АЕС сталося задимлення. Людей заспокоюють, що загрози немає.
 

О 15.57 рятувальники отримали виклик. Задимлення ліквідували за три хвилини.

Радіаційний стан приміщень блоку №3 та майданчику ЧАЕС без змін, зазначили в Держінспекції ядерного регулювання України.

«Задимлення у приміщеннях ніякого відношення до виходу і розповсюдженню радіації не має. Принаймні, ніде не сказано, що спрацювала система безпеки. А це означає, що могла просто зайнятися промислова ганчірка чи ще щось», - повідомляє працівниця відділу роботи з громадськістю Оксана Погородня на Фейсбуці.

Відео дня

Згідно з інформацією сайту «Чорнобиль зона» , станом на сьогодні, 14 червня 2017 року, радіаційний стан в нормі.

Нагадаємо, що внаслідок аварії на ЧАЕС в 1986 році радіоактивного забруднення зазнали 2294 населені пункти на території 12-ти областей України. На Вінниччині сьогодні проживає майже 25 тисяч людей, які мають статус відповідно до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" З них 4736 осіб - учасники ліквідації аварії, 994 вдови громадян, смерть яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи, 86 учасників ліквідації інших ядерних катастроф, які пов’язані з ядерними випробуваннями та застосуванням ядерної зброї. Крім того, в області проживає більше 15 тисяч  дітей, які мають статус постраждалих. Як воно було, дивіться у документальному кіно: “ Вся правда о Чернобыле.Скрытые факты”:


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up