На День козацтва до махаринецьких школярів приїхали військові з Вінниці

На День козацтва до махаринецьких школярів приїхали військові з Вінниці
  • На початку тижня приватний підприємець Сергій Бенедичук організував учням Махаринецької школи поїздку в Вінницький розважальний центр «Ігроманія».Поїздка до обласного центру школярам настільки сподобалась, що він вирішив влаштувати дітям ще якусь розвагу.
  • Порадившись з директором школи вирішили розважити учнів на День захисника України та Дня козацтва по місцю навчання дітей. Пан Сергій звернувся в в/ч в якій служив сам і домовився з військовими про зустріч пиротехників з школярами.
  • Як це було наша розповідь.

Коли ми приїхали в Махаринці вінницькі піротехніки ще були в дорозі. Скориставшись нагодою вирішили подивитися чим живе сучасна сільська школа.

Зустрівшись з її директором поспілкувалися з ним. Від Валерія Тишкевича який не гадано став нашим екскурсоводом ми дізналися, що в школі навчається 145 учнів, в середньому 11–12 дітей в класі. На питання, що за захід має бути проведений в школі Валерій Цезарович сказав:

Відео дня

— В наших учнів була поїздка в Вінницю яку організував приватний підприємець Сергій Бенедичук. Дітям поїздка сподобалась і він вирішив чимось порадувати школярів на День козацтва. Порадившись зі мною ще в Вінниці вирішили, що це має бути показові виступи пов’язані з військовими, адже День козацтва збігається в часі з Днем захисника України. Через Бенедичука ми домовились з війсковою частиною. Аграрій посприяв щоб зустріч з військовими у нас відбулася. Діти повинні мати уявлення, що таке зброя.

На фоні останніх подій з харчовим отруєнням школярів ми не могли не запитати в директора школи як харчуються Махаринецькі учні.

— Ми маємо шкільну їдальню, — каже Валерій Тишкевич. — Фінансується харчоблок школи з бюджету району. Обіди школярам нам ні звідки не завозять, кухарі нашої їдальні готують обіди самі.

В шкільну їдальню не заходили, аромат який доносився звідти був надто спокусливим щоб чогось скоштувати. Відвідали класні кімнати. Вразило те, що сучасний директор — це не меч шкільного правосуддя, як було в далекі Союзні часи, коли керівником школи лякали порушників дисципліни. Тепер школярі при появі в класі директора відчувають себе розкутими. У них вся увага на уроці до завдання яке отримали від учителя.

Приємно здивувала медпрацівник школи на ім’я Марія. Вона під час перерви знаходилася з учнями і спостерігала за ними. Медична сестра знала кому в цей день краще не бігати і радила деяким школярам зберегти сили до кращих фізичних можливостей

Самим компанійським був третьокласник Діма Бабій. Він мабуть сприйняв журналіста за батька школяра. А коли усвідомив, що біля нього чужинець на питання:« Діма тобі подобається в школі?» відповів:

— Мені треба йти, тому що я спішу.

Пішли і ми тому, що під’їхали вінницькі пиротехніки.

Поспілкувалися з керівником групи— офіцером вінницької зональної служби правопорядку Юрієм Березовським.

— Ми завітали, щоб провести в школі майстер-клас для дітей, — сказав він — Кожен учень зможе взяти в руки зброю розібрати і зібрати її. Школярі зможуть відчути себе в ролі справжнього військовослужбовця. Під час майстер класу використаємо імітацію вибухів та пострілів. Взяли з собою трохи зброї бронежилети гранати все спробують. Все воно безпечно, я впевнений що дітям сподобається.

— Організатора військово-розважального заходу можете назвати?

— Даний захід відбувається завдяки приватному підприємцю Сергію Бединичуку. Це — організатор, меценат цього заходу. Це — бувший наш військовослужбовець, який проявляє активну громадську позицію в національно-патріотичному вихованні дітей та молоді. Дуже приємно, що є такі люди як він.

— Що ви покажете школярам і наскільки розрахований захід?

— Якщо буде до півтори сотні дітей як казав директор то такий захід розрахований на чотири, п’ять годин. Ми покажемо вихідні положення для ведення вогню лежачи, з коліна стрілецької зброї типу АК, метання бойової, оборонної гранати Ф-1, виконання нормативу 13–14 АК 74. 5–45 на 39. 9 на 18 ПМ. Для загального ознайомлення покажемо чим нові зразки озброєння кращі від попередніх зразків. Найголовнішим в цьому заході є те, щоб кожен спробував себе в ролі військовослужбовця. Кожен може надіти на себе військове екіпірування і пробігтися в ньому на позицію і з неї.

— Дівчата можуть в вашому заході брати участь?

— Звичайно можуть. В наш час між чоловіками та жінками гендерна рівність. На військовій службі є багато військових жіночих посад. Як показує практика проведення таких заходів в школах— дівчатка навіть більш активніші від хлопців. Їм такі заходи подобаються більше.

Сказав військовий наче вже провів такий захід. Після того як свої позиції пройшов Андрій Грицюк в чергу за зброєю і екіпіруванням стали Ліза Блажко, Лілія Кособуцька та їнші дівчата. Лізі роль військовослужбовця сподобалась. Її не влаштовувало, що екіпірування солдата має велику вагу. Якщо бронежилет в якому бігла школярка був майже по ній шитий то захисний шолом на голову (каска) закривала їй очі. Чим не привід, щоб на екіпіруванні армії з’явилися жіночі каски.

Ліля Кособуцька так увійшла в роль військовослужбовця що перескочила дев’ять військових звань та представила себе відразу капітаном. Ліля гумористка в класі. Від неї однокласники і друзі по школі завжди чекають нестандартних ходів гумористичного спрямування.

Поспілкувалися з Андрієм Грицюком, який перший взяв участь у військово-патріотичному заході. Ми запитали у нього.

— Андрій відчув себе військовослужбовцем? — запитали ми у нього

— Все класно. Я міг би вправу повторити вже без інструктора, тільки не так швидко

На позицію виходили новоспечені військові, а гості з Вінниці вчасно емітували їм постріли з автомата чи вибух кинутої в ціль гранати. Інструктори в/ч разом з школярами створили театральну виставу під відкритим небом. В цей час директор школи мабуть згадав приказку військових «Війна війною, а обід по розпорядку». Він, як дбайливий керівник, відслідковував дітей які так захопилися заходом, що забули пообідати. Поївши школярі поверталися на стадіон де проходило дійство і знов ставали трохи воїнами трохи артистами в військовій формі.

.

 




 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up