На дівчину напав собака в дворі будинку

На дівчину напав собака в дворі будинку
  • Цей прикрий випадок трапився у самісінькому центрі міста. Козятинчанка Марія йшла на пошту за посилкою.
  • Щоб скоротити шлях, завернула у двір п’ятиповерхівки, де її покусав пес.
  • Тепер на одній нозі у дівчини синець, на іншій — сліди від собачих зубів

Цьогоріч із безпритульними собаками просто якась біда. Вже втретє за цей рік ми пишемо про те, що на людей нападають бродячі пси. Чергове повідомлення отримали у соцмережах від козятинчанки Марії Біди напередодні ввечері.

«Прошу вас розповсюдити інформацію про безпритульних тварин, тому що це вже переходить всі рамки», — написала дівчина нам в Інстаграм.

— Я йшла приблизно о п’ятій чи о шостій годині вечора через ту вулицю, де розташований «Пан економ» до «Нової пошти», — розповідає Марія. — Я йду собі, нікого не зачіпаю і відчуваю, що мене щось за ногу хапнуло, потім за іншу. Я обертаюся, дивлюся, а там собака тікає. Після цього я її зняла на відео.

Відео дня

Прийшовши додому з пошти, дівчина побачила на одній нозі добрячий синець, а на іншій — садна від собачих ікол. Наступного дня Марія звернулася до сімейного лікаря. Їй дали направлення до Центральної районної лікарні. Каже, поки сиділа в черзі на прийом, було таке враження, наче ногу віднімає.

— У лікарні мені сказали, щоб я промивала ці ранки і що за цією собакою будуть спостерігати десять днів, — продовжує козятинчанка. — Екстрене повідомлення написали. Я не знаю, куди його відправили, звісно, але сказали, що за цією собакою потрібно спостерігати, чи вона не заражена. Наскільки я розумію, її мають відловити і перевірити. Мені багато хто говорив, що ця собака агресивна, що це не вперше вона на когось кидається. Моя знайома, яка живе в тому дворі, теж говорила, що ця собака кидається часто на людей.

Марія каже, агресивні собаки їй траплялися і раніше, але це вперше її покусав пес.

— Бували такі випадки, я і в газету писала про те, що біля «Незабудки» в селі Козятині дуже багато собак, — каже дівчина. — Коли я проїжджала на велосипеді, то за мною дуже собаки ці гналися, це було ще рік тому. У парку дуже часто кидалися собаки, табуном бігли, це взагалі. Є, звісно, там нормальні. Наприклад, руденька собачка. Я підгодовую, якщо вона адекватна. А є такі агресивні, що коли вони налітають, страшно стає. Я навіть не знаю, як захистити себе від цих собак. У них на вухах є кліпси, але я наскільки розумію, це просто означає, що вони кастровані. Але це не гарантує того, що вони не можуть переносити якусь інфекцію.

Двір за будинком, де «Пан Економ» — не єдине місце у Козятині, де можна натрапити на агресивних чотирилапих. Їх повно біля АТБ, і вони не завжди спокійно реагують на людей, які проходять повз. Годі й казати про велосипедистів — на них пси нападають ще частіше.

— Я помітила, що люди по місту їздять на велосипедах і ці собаки кидаються зразу, — каже Марія. — Є такі, що гавкають і попереджають, що зараз побіжать, а бувають такі випадки, як зі мною, що вона сама підбігла, навіть не гавкнула, просто хапанула і втекла. І я наскільки розумію, коли тварина ніяк не реагує, просто дуже близько підбігає і кусає — це дуже висока вірогідність того, що вона заразна, чимось хворіє.

 

Читайте також:

У центрі міста жінку покусали собаки

У парку бродячий пес прокусив хлопцеві ногу

«Це не притулок для тварин»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (12)
  • Лариса Шевчук

    Ця собака покусала вже не одну людину, вона навіть не гавкає ,а підбігає ззаді і кусає.
  • Светлана Лещук

    В місті тьма занедбаних приміщень,хіба не можна створити притулок.,тай жителі міста,я так думаю ,будуть допомагати .Але про тварин згадуть лише коли вони когось покусають(
  • Світлана Костецька

    Питання до "автора" цього посту, цієї статті! Де докази?! Ви, шановна, пишете на основі чого?! Зі слів?!!! Докази! Як Ви можете писати, Ви - "кореспондент", не перевірені факти?! На основі чого базується Ваша "стаття"? На основі "баба бабі сказала"?!!! На фото видно чийсь ніготь (ще ж був час ніготь фотографувати і ракурс гарний вибрати, в той час як її собака догризала 😂) і налякану тварину. Судячи з фото, то це собаці треба було б звертатися зі скаргою, що на неї напали з таким манікюром!!!!

    Мария Бида reply Світлана Костецька

    дуже шкода, що з цієї всієї ситуації Вас зацікавили лише мої нігті🤦🏻‍♀️
  • Алина Середюк

    Собачку шкода, а людей не шкода?

    Наталия Рожко reply Алина Середюк

    Анастасія Добрянська напевно ця дівчинка викидає, собак викидають одні і тіж самі люди і це для них нормально

    Мария Бида reply Наталия Рожко

    ви серйозно?🤔

    Настя Раковська reply Алина Середюк

    Алина Середюк шкода, але люди самі винні що є безпритульні собаки
    Про людей я загалом

keyboard_arrow_up