На Дні молоді вчилися розписувати печиво та перевіряли знання Конституції

На Дні молоді вчилися розписувати печиво та перевіряли знання Конституції

Управління сімейної, дитячої та молодіжної політики організувало свято до Дня молоді. Захід відбувся у центральному міському сквері 27 квітня. Свято об’єднали з Днем батька, який цьогоріч затвердили постановою Кабінету Міністрів та святкували тижнем раніше, 16 червня

Захід розпочався з конкурсу малюнку на асфальті «Я і тато».  Юлія Русанова зобразила свого татка у футболці та штанях.

— Тато радісний, — каже дівчинка. — Він показує «лайк». І мріє про щось. Його тут немає, тому він не побачить цей малюнок. Але я через це не засмучуюся.

Напередодні заходу провели конкурс малюнків «Мій тато — супер-герой». Тож на Дні молоді привітали та нагородили переможців. Також вітали найкращих юних волонтерів, які доєдналися до проведення акції «Серце до серця». У її рамках збирали кошти на кардіообладнання для дитячих лікарень України.

Відео дня

 

Розважали гостей свята піснями, а також танцювальними виступами «Зорянки-арт». Анастасія Донченко займається у цьому колективі вже три роки. Танцює хіп-хоп. Каже, танці їй до душі. Бо так вона завжди вивчає для себе щось нове.

— Я займаюся танцями вже 9 років, — каже Донченко. — Зараз танцюю одразу у двох колективах — в «Dream dance», у складі «Зорянки-арт», і у «Феєрії». Це фізично виснажує, але ми звикаємо. Бо під час підготовок до концертів багато займаємося.

Її колега, Анастасія Лукашонок теж прийшла у «Dream dance» три роки тому. До цього займалася з різними хореографами. Каже, танцювала і народні, і сучасні танці, такі, як джаз-фанк і контемпорарі. Та найбільше їй до душі саме хіп-хоп.

— Я ходжу на танці з першого класу і пробувала себе у різних стилях, — розповідає дівчина. — Але найбільше мені подобається хіп-хоп. Це крутий стиль. Ти відчуваєш себе дуже добре. Коли танцюєш, сильно кайфуєш від цього.

Для татусів організували фото-зону «Я пишаюся, я батько!». А мами з малечею мали змогу долучитися до проведення різноманітних майстер-класів. На Дні молоді гостей вчили виготовляти янголів добра, прикраси зі стрічок у техніці «казанши» та паперові квіти, наносити професійний макіяж, розписувати імбирне печиво.

Майстриня Тетяна Шведова каже, що для того, аби прикрасити печиво, потрібні самий смаколик та глазур. Її виготовляють з яєчного білка, який збивається з цукровою пудрою. Обов’язково додають харчові барвники, щоб їстівна «фарба» не була однотонною.

— Одні кажуть, що це складно, — розповідає майстриня. — А є такі, які одразу малюють квіти. Дивлячись з чого починати. Якщо говорити про більш серйозний малюнок з багатьма елементами, наприклад, лялечку, то це складно і займає не одну годину роботи. А якщо звичайне сердечко, то там уже на скільки вистачить вашої фантазії.

Навчились прикрашати печиво Ольга Ключковська та її донечка Кіра. Робили це вперше. Жінка каже, що від майстер-класу вони отримали величезне задоволення. Хоча спершу відвідувати саме його не планували.

— Ми йшли шукати, де майстер-клас, на кому дітям показують, як плести зі стрічок, — зізнається мама. — Але Кіра побачила це і потягнула. Я вже не змогла пройти повз. Дитина отримала масу задоволення. Вона взагалі любить малювати. Мені сподобалось теж. Дуже цікаво.

Наталія Баштова вчила охочих робити янголів добра. Хоча через сильний вітер майстер-клас був під загрозою зриву. Матеріали постійно розліталися, тому майстриня не змогла їх розкласти. Попри це кожному, хто підходив, вона показувала, як виготовити янгола.

— Вони робляться як лялька-мотанка, — пояснює майстриня. — Необхідно звичайних два клаптика тканини. Наприклад 15 на 15, і для крилець такого самого розміру, чи 10 на 10. Вона може бути нова, або з якоїсь старої речі, але у гарному стані. І шматочок вати, який ми використовуємо, щоб сформувати голову.

Якщо всередину вкласти ладан, можна зробити оберіг. Колись таких янголів клали дітям під подушку. Вони слугували і іграшкою, і оберегом одночасно, тому що, за народними віруваннями, відганяли від малечі нечисту силу.

Наталія проводить цей майстер-клас не вперше. Напередодні Нового року вона відвідала дітей у Туберкульозному диспансері. Каже, була вражена їх реакцією.

— Старші хлопці спочатку сміялися і не хотіли брати участь, — розповідає майстриня. — А потім тулили їх до серця. Було дуже приємно. Ми перейнялися цієї ідеєю, тому проводили подібні майстер-класи в музеї (Наталія — науковий співробітник Музею історії міста — авт.). Діткам подобаються такі янголочки, тому що їх робити просто — це займає буквально кілька хвилин. Багато дітей казали, що загадували бажання перед сном, тримаючи ляльку, і вони здійснювалися.

Також для гостей організували конкурси, караоке, пізнавальну вікторину про Конституцію, плетіння маскувальної сітки та боді-арт для наймолодших. Семирічній Яні Ходорощук на обличчі намалювали котика.

— Я сама його вибрала, — каже дівчинка. — Бо люблю котиків. Вони дуже красиві. Мені таке робили вперше. Сподобалося. Хотіла б сама навчитися таке малювати.

— День молоді — свято всіх, хто відчуває себе молодим не лише за віком, але й душею, — каже Лідія Зарічна, начальник управління сімейної, дитячої та молодіжної політики. — Молодь України зробила рішучий крок до демократії, правди та справедливості. Гучно заявила про своє бажання жити у вільній країні та бути вільними людьми.

Олена Удвуд

 

 

Нагадаємо:

У Козятині відсвяткували День Конституції. Як це було
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:28 Синоптики попереджають про грозу 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up