На елеваторі екологи виявили порушення

На елеваторі екологи виявили порушення

Восени минулого року до нас кілька разів зверталися мешканці ПРБ зі скаргами, що з елеватора на їхні подвір’я летять відходи переробки зерна.

Біля елеватора ми побували двічі. Виходив до нас охоронець, але в нього не було координатів, як зв’язатися з керівництвом підприємства АГКОД, якому належить елеватор. Тож постраждалим ми радили звернутися з листом до народного депутата. Що вони і зробили. 

– В приймальню народного депутата Петра Юрчишина звернулись мешканці вулиць Осипенко, Білоцерківської, Ватутіна, Седова, Пролетарської з приводу того, що на їхні подвір’я летять продукти переробки зерна з елеватора. Петро Юрчишин підтримав звернення громадян і доручив мені звернутися до Вінницької Державної екологічної інспекції, – розповідає помічник народного депутата Олег Каменний. – Нещодавно прийшла відповідь, у якій повідомляється, що спеціалісти інспекції 7 січня провели позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині охорони атмосферного повітря ТОВ АГКОД. 

Під час перевірки екологи виявили ряд порушень. Зокрема, не були обладнані місця пересипки зерна захисними рукавами в пунктах розвантаження зерна з автотранспорту та завантажування зерна на автотранспорт. Не здійснювався виробничий контроль за охороною атмосферного повітря в процесі господарської діяльності товариства АГКОД.

Відео дня

— На моє звернення, як помічника народного депутата на урядову гарячу лінію начальника Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Юрій Дубовий повідомив, що за результатами перевірки за допущені порушення вимог природоохоронного законодавства відповідальних посадових ТОВ АГКОД притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді  штрафів та видано припис щодо усунення виявлених правопорушень, – розповів Олег Каменний.

Також  екологічна інспекція звернула увагу щодо підвищеного шуму та запиленості, які виникають на елеваторі в процесі роботи та наявність забрудненості речовин у повітрі житлової забудови. Але цей пункт стосується санітарних норм і екологічна служба до того не має стосунку.

— Ми звернулися до установи, що володіє відповідним обладнанням та наділена повноваженнями щодо визначення концентрацій хімічних та біологічних речовин у повітрі населеного пункту. Тобто до завідувача Козятинського відділу контролю та профілактики хвороб Леоніда Ящука, – каже помічник депутата. – Після отримання результатів обстеження всі матеріали будуть направлені до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і його територіальних органів для прийняття необхідних заходів.

Щоправда зараз зробити ці аналізи немає можливості.

– Нашу апаратуру замірів ми передали на профілактику. Розраховуємо, що повернуть нам її в кінці лютого. Тоді й зробимо відповідні заміри, – сказав журналісту завідувач відділу контролю та профілактики хвороб Леонід Ящук.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач23

    Даю гарант, що перевірка нічого не знайде критичного
  • Читач18

    "апаратуру замірів ми передали на профілактику" - підозріло "вчасно" немає апаратури.

keyboard_arrow_up