На годину назад: цього року Україна знову перейде на зимовий час

На годину назад: цього року Україна знову перейде на зимовий час
  • В 2022 році перехід на зимовий час буде здійснюватися в ніч з 29 на 30 жовтня.
  • Стрілки годинника переведуть на 1 годину назад.

У вінничан з'явиться додаткова година сну. До речі, перехід на зимовий час переноситься набагато легше, ніж на літній. Але за словами експертів, організм все одно буде адаптуватися ще близько 2 тижнів.

Медики відзначають, що в будь-якому випадку переведення годинників негативно позначається на самопочутті. Вони радять до переходу на зимовий час готуватися приблизно за тиждень. Людям радять як можна більше відпочивати та висипатися, щоб організм швидше звик до нового часу. 

Чи позначається переведення годинників на здоров'я

Лікарі стверджують, що сезонне переведення годинників вкрай шкідливе для здоров'я. Річ у тім, що у багатьох порушується режим сну. Швидко перебудуватися, щоб почати засинати та прокидатися в інший час вдається далеко не всім. В результаті багато хто відчуває стрес, люди скаржаться на підвищену стомлюваність.

Відео дня

Найцікавіше, що діти абсолютно безболісно переносять перехід на зимовий або літній час, а ось для людей після 50 порушення звичного режиму стає проблемою.

Як зняти стрес при переході на зимовий час

Постарайтеся більше часу проводити на свіжому повітрі. Якщо є можливість - займіться спортом. За два тижні до переходу на зимовий час почніть лягати спати трохи раніше. Таким чином ви поступово підготуєте організм до нового ритму.

Також краще дотримуватися правильного харчування, бажано виключити алкоголь, шкідливу їжу та вживати вітаміни. Літнім людям варто проконсультуватися у лікаря, щоб дізнатися, які вітамінні комплекси їм необхідні саме зараз.

Найголовніше - необхідно висипатися. Дорослій людині для повноцінного відпочинку потрібно не менше 7-9 годин сну, дітям – 9-10 годин.

Опитування

А ви підтримуєте відміну переведення годинників на літній та зимовий час?

Нагадаємо, що в Україні стрілки годинників переводять два рази в рік.  У ніч з 26 на 27 березня Україна перейшла на літній час. Стрілки годинників перевели на одну годину вперед.

Читайте також:

Козерогам варто поводитися скромно, а Рибам — діяти рішуче. Гороскоп на тиждень

Економія електроенергії: у Козятинській громаді відключать вуличне освітлення

Ціни знову полізли вгору, а вартість яєць просто шокує

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up