На гостини до Козятина приїхала французька боксерка

На гостини до Козятина приїхала французька боксерка
Французька боксерка Естель Мосселлі (ліворуч), її мама Олена (у центрі) і бабуся Галина (праворуч). Фото з Instagram.

Відомі люди. Тиждень тому наше місто відвідала олімпійська чемпіонка 2016 року Естель Мосселлі. Виявилося, що французька спортсменка має українське коріння — її мама Олена наша землячка. Тож до Козятина вона навідалася, аби познайомитися з родичами.

Французька боксерка Естель Мосселлі приїхала до Козятина. На своїй сторінці в Instagram вона виклала дві світлини із родичами, зроблені у нашому місті. Ось що вона написала про свій візит:

«Я собі пообіцяла, що повернуся в Україну з поясом, для того, щоб побачити своїх бабусю і дідуся. Цю подорож планувала давно, щоб поділитися з ними спогадами одного неймовірного року та віднайти моє коріння. Тому мене не буде сьогодні ввечері в Антібі, але я бажаю боксерам всього найкращого, особливо своєму чоловіку, який повертається на ринг, також моїй дитині, яка розділить цю мить без мене. Тому ми зустрінемось після перемоги чоловіків! Мамо, проведи гарно час з дівчатами».

Із коментарів у соціальних мережах нам вдалося дізнатися, що у Козятині мешкають бабуся і дядько Естель.

Відео дня

Олімпійська чемпіонка наполовину українка. Її мати козятинчанка, а батько з Конго. В англійській Вікіпедії написано, що її батько приїхав до України на навчання. Вступив на електромеханіка. Тут познайомився з мамою Естель і закохався.

Повернутися до Конго йому не вдалося, тому що там почалися військові дії. Тож чоловік разом із родиною переїхав до Франції. Саме там з’явилася на світ майбутня олімпійська чемпіонка.

Як пише «Gazeta.ua», батькам Естель було не легко після переїзду. Вони влаштувалися на роботу у школу. Мама Олена — прибиральницею, а батько комірником.

Естель Мосселлі (у центрі) приїхала до Козятина вперше. Подолала такий довгий шлях, аби зустрітися із родичами.

Сама Естель, з дитинства цікавилася спортом. Вона займалася танцями і плаванням. А ще захоплювалася музикою. Проте серед усіх хобі обрала бокс. Вона ходила на тренування і паралельно вчилася на інженера й працювала адміністратором на торгових ярмарках.

Молода боксерка брала участь у Чемпіонатах світу у 2012, 2014 та 2016 роках. На останньому здобула золото.

Того ж 2016 року Мосселлі поїхала на Літні Олімпійські ігри до Ріо-де-Жанейро. У своїй категорії вона дійшла до фіналу і перемогла китаянку Їнь Цзюнхуа.

Чоловік Естель, Тоні Йока теж боксер. Він також брав участь в Олімпійських іграх 2016 року. Переміг у фіналі британця. Таким чином вони разом із дружиною вибороли для Франції дві золоті медалі.

Ми намагалися зв’язатися із Естель Мосселлі. Написали їй повідомлення на її сторінці в Instagram, аби дізнатися її враження від поїздки до України. На жаль, відповіді ми так і не отримали.

У дворі багатоповерхівки, де мешкає дідусь із бабусею Естель, нам пощастило зустріти її маму Олену. Проте жінка від будь-яких коментарів відмовилася.

Одна з мешканок будинку розповіла нам, що спортсменка гостювала в Козятині чотири дні.

— Фотографувалися вони тут біля гаража, — каже жінка. — Усі троє — олімпійська чемпіонка, її мама і бабуся.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:21 Виїжджали на пожежі після прильотів: у Козятині нагороджували «залізних» вогнеборців photo_camera 12:00 У Білопіллі горів житловий будинок 11:06 Посеред березня Козятин припорошило снігом. Фото дня photo_camera 10:20 Ліжка, матраци, подушки: у Козятині переселенці отримали повністю облаштоване спальне місце Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 10:12 Під Немиринським лісом трава горить, аж у Сестринівці димно 09:30 На Вінниччині виявили небезпечний «врожай Шахедів» play_circle_filled 08:26 «Міс україночка ліцею №1-2024»: опублікували фото учасників та результати голосування photo_camera 19:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 18:16 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up