На Козятинщині 13 випадок коронавірусу

На Козятинщині 13 випадок коронавірусу
  • Станом на ранок 26 травня на Козятинщині лабораторно підтверджено 13-ий випадок на коронавірусну інфекцію.
  • За словами завідувача Міськрайонного відділу лабораторних досліджень Леоніда Ящука захворіла мешканка міста, яка працювала провідницею. Хвороба в жінки протікає в легкій формі. За словами Леоніда Ящука в неї навіть спала температура.

Ще головний інфекціоніст Козятинщини розповів чому серед осіб, які контактували з хворими, дуже низький відсоток позитивних тестів.

— Справа в тому, — каже Леонід Ящук, — що медичні працівники в деяких випадках брали в контактних тести раніше від встановленого періоду. Адже антитіла вироблені імунною системою людини з’являються переважно на 14 день від проникнення антигену (збудника хвороби в даному випадку коронавірусу) в організм людини. Слід зазначити, що контакт від контакту має велику різницю. Як правило, заражаються від тісного контакту з хворим Тісний контакт пояснює — це коли людина перебуває з хворим на корона вірусну інфекцію в закритому приміщенні без засобів захисту протягом 15 хвилин. Заразитися на дворі ймовірність всього 2-3 відсотків. Маску на прогулянці в парку носити не обов’язково. Обов’язково треба уникати скупчень людей. В приміщення, магазини, павільйони треба заходити в масках. Те, що у нас мало людей які захворіли на коронавірус нас не повинно заспокоювати. Вже відновлено в області автомобільне сполучення. З першого червня буде відновлено рух на залізничному транспорті. Люди будуть їздити і це може стати причиною збільшенням захворюваності на Козятинщині.

— Будьте обережні, бережіть себе та свої сім’ї, — побажав жителям Козятинщини Леонід Ящук 

Відео дня

Нагадаємо, COVID-19: у Козятині вірус виявили у 6-річного хлопчика та його батька. Ще один контактуючий — під підозрою
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд 15:14 Вибираємо кросівки для щоденного носіння: на що треба зважати (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up