На Козятинщині згадували Героїв Небесної сотні

На Козятинщині згадували Героїв Небесної сотні

Починаючи з 2015 року, 19 лютого в Україні вшановують Героїв Небесної сотні. На Козятинщині до акції пам’яті долучилися відділ культури Козятинської міської ради, будинків культури сіл Кордишівки, Сестринівки, Сигнал, Центр дитячо-юнацької творчості, школи № 1,№ 9, школи села Махаринець та багато інших. 

В школі № 9 учні 5 класу провели виховний захід під назвою «Небесна сотня пам’яті ангелів.»

– Ми не маємо права забути, що Герої Небесної сотні дали нам можливість жити вільно, будувати нову країну і ми в неоплатному боргу перед ними. Вони загинули, щоб ми жили. І найменше, що ми можемо зробити — це забезпечення того, щоб їх жертва не була марною та щоб подібне більше ніколи не повторилось, – наголосила організатор заходу Ірина Ковалишина.

Відео дня

Артем Нестеренко з Сигналу прочитав вірш «Сльози матері», а керівник будинку культури Людмила Заремблюк доповнила читача віршу такими словами: «Цього дня ми вшановуємо пам’ять тих громадян, завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави під час подій Революції Гідності, тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини та, європейське майбутнє України».

Всі учасники заходу запалювали лампадки та на вічнозелені дерева прикріпляли ангелів миру

Читайте також:

Ще дві сніжні гірки виросли у центрі міста
Де не буде світла у Козятині і селах? Графік планових відключень на тиждень (22–28 лютого)

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up