На козятинський міст готові витратити понад 300 мільйонів

На козятинський міст готові витратити понад 300 мільйонів
У службі автомобільних доріг у Вінницькій області говорять, що міст мають зробити наступного року. Там сподіваються, що він протримається та не завалиться до початку робіт
  • Небезпека. Міст, що знаходиться на вулиці Білоцерківській, розсипається по частинах та чекає ремонту вже понад півстоліття. Ми з’ясували, на чиєму балансі знаходиться міст та дізналися, коли його мають відремонтувати 

Становище козятинського автомобільного мосту через залізничну колію на вулиці Білоцерківській плачевне. Його не ремонтували з моменту зведення. Через сильну завантаженість міст потроху розвалюється. Боки розсипаються, на пішохідній доріжці просвічуються дірки, знизу видно металеву обрешітку. Нещодавно на одній зі сторін відвалилися захисні поручні та металева конструкція. Дорожники встановили знак, що забороняє прохід – наразі це все, що захищає пішоходів та автомобілістів від прірви над залізницею. 

Під мостом колія та контактна мережа, напругою в 27 тисяч вольт. Небезпека зашкалює. Містяни вже почали бити на сполох. Бояться, що міст може завалитися у будь-який момент. 

Відео дня

Журналісти RIA приїхали на об’єкт. Бачимо, що мостом справді їздить велика кількість автомобілів, зокрема рейсові автобуси міського, районного та обласного сполучень. Інколи ним проїжджають багатотонні вантажівки. Крім того, що міст з’єднує обидві частини міста, ним проходить ще й траса Н02 – Кременець-Ржищів.

Дорогою зустрічаємо пані Раїсу, яка живе неподалік мосту. Жінка розповідає, коли проїжджають вантажівки, дорога починає трястися та вібрувати, складається враження, що вся конструкція прямо зараз завалиться. 

– Це страшно. Крім того, що міст розсипається і щороку стає все більш аварійним, ще й поручні відвалилися. Це просто жах. Дорога вузька, – обурюється Раїса. – Хтось буде їхати на велосипеді або скутері, зловить гаву і все – опиниться на дротах. Тут і діти ходять. Часто бачу підлітків без батьків. Вони заглядають у ті дірки, фотографуються біля таблички. Це ж модно зараз робити ці екстремальні селфі. Не приведи Боже, ступити крок назад і буде біда. 

Про небезпеку та аварійність розповідають і водії. Один з таких - Сергій. Він щодня перетинає міст, їдучи на роботу. Каже, що іншого виходу немає. Об'їжджати дуже далеко та довго. Це займе додаткові півгодини. 

– Можна їхати через залізничний переїзд вулицею Островського, в районі першого поста. Та це не зручно. Бо там часто курсують потяги і переїзд закритий. А через міст швидше. Та, чесно кажучи, щодня ризикую. Страшнувато. Чого його за стільки років не відремонтують?


Наше видання почало піднімати питання аварійності мосту ще три роки тому. Тоді ситуацію прокоментували у Вінницькому облавтодорі. Обіцяли, що капітальна реставрація відбудеться в 2017 році. Сьогодні 2019 і, як бачимо, ремонту досі чекають.

Ми з’ясували, що міст знаходиться на балансі новоспеченої Служби автомобільних доріг у Вінницькій області. Його обслуговує філія Калинівської дорожньої служби. Тож за коментарями ми звернулися в обидві структури. 

Начальник Калинівської філії Олександр Колісниченко підтвердив аварійність мосту. Каже, що вони все знають і роблять усе, що в їхніх силах. Небезпечну ділянку обгородили стрічкою. Поставили табличку, яка попереджає, що прохід заборонений. Трохи прикріпили одну зі сторін пішохідної доріжки, щоб люди ходили саме нею.

– Є власник – автомобільна служба місцевих доріг у Вінницькій області. Ми в них на підряді, — розповідає Колісниченко. – Вони дають вказівку, кошти. Мені відомо про аварійний стан мосту. Там все розпадається. У служби є моя доповідна, вони все знають. Зверніться краще туди. Вам там більше розкажуть.

Ми так і зробили. Вийшли на контакт з першим заступником начальника служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігорем Явдощаком. За його словами, ремонт заплановано на 2020 рік. 

– Міст не ремонтувався, відколи його побудували, – каже Явдощак. – Це складний об’єкт. Можу вас запевнити, що проект вже готовий. Пройшов ряд експертиз. Усе  погоджено з залізничною дорогою. Кошторис складає понад 300 мільйонів гривень. Подаємо документи на службу, чекаємо команди і приступаємо до роботи!

Сподіваємось і надіємось, що міст витримає та протримається. І на наступний рік дочекається свого капітального оновлення.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (9)
  • Олег Каменный

    Докумөнтация на мост готова смөта 150 млн грн вмөсто пөрвоначальных 300 ждём включөния кабмином в план 2020года
  • Руслана Сорока

    Алёна Дьяченко
  • Вася Шлапак

    Бариги
  • Larisa Zelinskaya

    Очікувана вартість мосту через залізницю у Вінниці 900млн) при довжині 550 метрів))) Ширині- чотири автомобільні доріжки) два тротуари) велосипедна доріжка) Це будівництво нового мосту) по новітнім технологіям) міст вантовий)))  Виходячі з цього у Козятині має бути ЗОЛОТИЙ МІСТ)))

    Milana Mila reply Larisa Zelinskaya

    Larisa Zelinskaya ні, у нас "золотий" мер і його КО', які дорвались до влади, хто яким шляхом вмів! І брешуть...брешуть...Ще такої брехливої та лицемірної команди в нас не було
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків» 07:03 В Махнівці відбувся турнір пам’яті Івана Лазарчука ·
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up