На ліквідовану «Управляючу компанію» виділили 1 мільйон гривень

На ліквідовану «Управляючу компанію» виділили 1 мільйон гривень
  • На комунальне підприємство «Управляюча компанія», яке мали закривати, вкотре виділили кошти з міського бюджету.
  • На що вони підуть?

«Управляюча компанія» обслуговувала у Козятині та Залізничному багатоквартирні будинки, які не визначилися з формою управління. Це підприємство відкрила міська рада у березні 2019 року. Та вже у січні 2021-го «Управляючу компанію» вирішили закрити. Підприємство оголосили банкротом, бо воно не приносило прибутку. Відтак на 5 сесії, що відбулася 26 січня, депутати підтримали рішення про ліквідацію.

У перший день лютого «Управляюча компанія» перестала обслуговувати будинки. Оголошення про це опублікували на сайті Міської ради. А 2 лютого, за даними аналітичної системи Youcontrol, підприємство вже припинило свою діяльність. Тож завтра буде рівно місяць, як компанія ліквідована. Та депутати восьмого скликання вкотре зібралися на засідання і знову зайшла мова про «Управляючу компанію».

Із бюджету за минулий рік залишились невикористані кошти у сумі 13,7 мільйонів гривень. Під час шостої сесії, що відбулася у п’ятницю, 26 лютого, депутати вирішували, на що розподілити ці кошти.

Відео дня

Як повідомив під час засідання начальник фінансового відділу Павло Холковський, три мільйона із цих коштів підуть на заробітну плату, 32 тисячі — на гумове покриття для дитячо-юнацької спортивної школи, 300 тисяч 107 гривень — на управління праці та соцзахисту для розрахунку за підключення до електроенергії. Очільниця міста Тетяна Єрмолаєва попросила включити до переліку ще «Управляючу компанію» і виділити на неї 600 тисяч гривень.

— Для кінцевого розрахунку на день, коли вони будуть закриватися, потрібно мільйон, — сказала міська голова. — Люди не отримують уже два місяці заробітної плати. Там їх було 79 осіб, зараз їх залишилося 13. Ті всі розраховані. Прошу внести 600 тисяч гривень для того, щоб ми почали розраховуватися з «Управляючою компанією».

Зауважимо, що це не перший раз, коли на сесії для «Управляючої компанії» додатково виділяють кошти. Ще раніше це вже робили у грудні. Тоді на погашення заробітної плати виділили півмільйона гривень.

— На даний момент чи є там директор чи ліквідатор, чи отримує він заробітну плату і чому ми знову говоримо про мільйон? — запитав колишній начальник Управління житлово-комунального господарства, а нині депутат від «Слуги народу» Євгеній Малащук. Своє питання з приводу зарплати директора Малащук озвучив двічі, але чіткої відповіді так і не отримав.

— Якщо чесно, я не зовсім знаю, яка заробітна плата у керівника, — сказала Тетяна Єрмолаєва, коли депутат Євгеній Малащук запитав про зарплату директора вдруге.

Чому саме потрібен мільйон гривень, пояснив під час засідання Артем Ольхом’як, депутат від «Української стратегії Гройсмана» і, за сумісництвом, директор «Управляючої компанії» та голова ліквідаційної комісії цього підприємства. За його словами, сума, яку міська рада виділяла раніше, пішла на заборгованість заробітної плати лише по жовтень. А цей мільйон необхідний для того, аби погасити заборгованість по зарплаті повністю і сплатити податки.

— На сьогоднішній день у нас у штаті 13 працівників, працівники у відпустці. Зараз закінчилася вже інвентаризація, річний звіт зданий. Звідки взявся мільйон? Не сплачувались податки, далі заробітна плата, — сказав Артем Ольхом’як.

Від депутатів прозвучала пропозиція виділити не 600 тисяч, а одразу мільйон. Її підтримали. Також із коштів, що залишилися з бюджету минулого року, вирішили виділити 203 тисячі гривень на футбольний клуб «Моноліт».

 

Читайте також:

Призначили ще чотирьох старост Козятинської громади

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up