На місці Клітки щось збудують?

На місці Клітки щось збудують?
Нині Клітка забута й захаращена. На сцені вже давно ніхто не виступає
  • Чутки чи правда? Козятинці активно обговорюють інформацію про знесення колишнього танцмайданчика. Більшість впевнена, що натомість збудують новий «кабак» чи щось типу цього.
  • Що про це кажуть у міській раді?

Нещодавно в соцмережі з’явилася публікація. У ній йшлося про те, що всім відому «Клітку» в парку ім. Пушкіна незабаром мають знести. А що побудують натомість — невідомо. Така інформація викликала хвилю обговорень.

Ірина Ганчик пропонує не зносити колишній танцювальний майданик, а просто переобладнати на літній театр. «Це не потребуватиме багато часу і коштів. Необхідно буде встановити тільки лавки для сидіння та реставрувати сцену».

Ярослава Іванюта запропонувала, щоб там збудували скейт-парк або обладнали доріжку для роликів. «На крайній випадок, можна і дитячу спортивну площадку облаштувати», — написала жінка у коментарях під публікацією.

Відео дня

Людмила Іскра впевнена, що багато чого цікавого можна було б зробити для дітей та молоді. «Можна просто окультурити вже існуючий танцмайданчик, організувати майстер-класи по танцях для дітей та дорослих. Адже так приємно спостерігати у Вінницькому парку для відпочинку за літніми парами, що танцюють. Вже літо, та куди піти у Козятині, чим зайнятися? Але влада не захоче в це вкладати кошти. І буде як завжди: відкриється новий кабак або розшириться існуючий», – написала жінка під дописом.

Що каже міська влада?

Чи справді планується будівництво на місці Клітки, ми запитали мера міста Олександра Пузира.

— Я не знаю, хто виклав цей фейк та з яких причин. Поки що, через обмеженість бюджету (карантин), планів щодо Клітки немає. Відповідно, зносити її ніхто не буде.

Начальник Управління містобудування та архітектури Олександр Давидов сказав, що інформація про знесення Клітки, це домисли і чутки.

— Зверну вашу увагу, що ніяких офіційних розпоряджень щодо реконструкції чи знесення цього об’єкта я не бачив. Ця споруда стоїть на балансі Відділу культури та туризму і  Управління житлово- комунального господарства. Тому, щоб виконувати будь-які роботи, потрібно замовляти проектно-кошторисну документацію. А це має висвітлюватися на офіційному сайті міської ради, розглядатись та затверджуватись на сесії тощо. Лише тоді можна буде про щось говорити, а зараз я вважаю, що це просто домисли та слухи. 

Коли грала жива музика, то в Клітку важко було потрапити

Козятинчанка Алла Баркова каже, що парк та танцплощадка були збудовані десь приблизно у шістдесяті роки. Вона добре пам’ятає, що неподалік Клітки стояв маленький ларьочок звукозапису. Кожен бажаючий міг записати на платівку привітання. Пані Алла  часто так вітала свою маму із днем народження. Вона пригадує, що неподалік парку, там де зараз магазин «Ріна», був прокат велосипедів та роликів. 

—  Як зараз пам’ятаю, як  ми чекали 1 Травня, бо завжди в цей день починався сезон танців під відкритим небом. Ніколи не забуду, як мій сусід Женя Щербін, Льоня Василюк, інші молоді хлопці створили інструментальний ансамбль. Коли на танцях грала жива музика, то в Клітку важко було потрапити, стільки молоді приходило повеселитись. Тому танцювали прямо в парку. А біля того каштана, що в середині майданчика, і тепер так гарно зацвів, не одна закохана пара любила призначати побачення.

Пані Алла розповідає, що приходили на танці навіть сім’ями, разом із дітьми. Тільки вже не заходили всередину Клітки, а танцювали просто неба, у парку. Ірина Дортман пригадує, що залюбки ходили у парк, у Клітку.

—  Не могли дочекатися того дня, коли будуть танці. Збиралися чималою компанією, бо йти було із ПРБ далеченько. Але, коли виходили на міст, що веде в місто, і чули звуки музики, то аж засмучувались: як могли без нас розпочати?

Тетяна Гринюк

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Stepan Petrenko

    Добре пам'ятаю, як в 60-ті приходила молодь на танці в парк .Ті, хто жили в селі Козятин та на, як тоді казали, '' новостроєнії '', через відсутність доріг та тротуарів приходили у парк босі з туфлями, із зв'язаними шнурками, на печі, мили ноги у тоді існуючому фонтані, взувались і йшли у клітку на танці. Весело було!
  • Дмитрий

    Предлагаю сделать ограждение вокруг Казятина, чтобы быдло всегда оставалось в клетке!!! Как вам идея?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up