На нові контейнери для сміття витратили до 200 тисяч

На нові контейнери для сміття витратили до 200 тисяч
На деяких вулицях вже поставили контейнери для сухої фракції відходів. Попри це козятинчани часом складають макулатуру біля баків
  • На деяких вулицях поставили нові баки для сортування сміття.
  • Вони призначені для сухих відходів.
  • Ми дізналися, де ще планують поставити такі контейнери та чи можна викидати у них не лише папір.
     

На деяких вулицях нашого міста з’явилися нові контейнери. На них синя наліпка із символом паперового літачка і написом «Папір». Ці баки призначені для збору сухих відходів. Якщо раніше ми сортували лише ПЕТ-пляшки і вологі відходи, то тепер і макулатуру викидатимемо не у мішок з усім сміттям, а нестимемо до окремого контейнера.

Згідно з інформацією із сайту міської ради, нові контейнери для збору сухих відходів встановили біля Міського скверу, а також на вулицях:

  • Грушевського (біля «Фортуни» (так званого будинку Грека) і дев’ятиповерхівки за номером 23);
  • Винниченка (біля «Нової пошти»);
  • Незалежності (біля «Ромашки»);
  • Січових Стрільців (навпроти «Сонечка»);
  • 8-а Гвардійська (біля «Обжорки»);
  • Першого травня (біля «Абсолюта»).

Разом з тим, встановили додаткові контейнери для збору ПЕТ-пляшок у різних мікрорайонах міста:

Відео дня
  • у центрі (вулиці Винниченка, Січових Стрільців, Антоновича);
  • на ПРБ (вулиця 8-ма Гвардійська);
  • в районі Училища (вулиця Депутатська);
  • у східній частині міста, на «тій стороні» (вулиці Васьковського та Білоцерківська).

Як розповів газеті «RIA-Козятин» Євгеній Малащук, начальник Управління житлово-комунального господарства, загалом на нові контейнери для сухих відходів і ПЕТ-пляшок витратили до 200 тисяч гривень.

Контейнери для збору сухих відходів будуть встановлювати і надалі, якщо з міського бюджету виділять кошти. Управління житлово-комунального господарства планує зробити це у три етапи, так само, як було із контейнерами для органічних відходів. Тобто, спершу заставлять найбільш заселений мікрорайон — центр, потім ПРБ і район Училища, а після цього вулицю Матросова, Васьковського і селище Залізничне.

Хоч на нових контейнерах наліпка із написом «Папір», туди можна скидати не лише макулатуру, а усі сухі відходи, які підлягають переробці. Тобто, метал, скло та пластик. Адже контейнер-сіточка призначений лише для ПЕТ-пляшок.

— У сіточки багато людей почали кидати не лише ПЕТ-пляшку, а плактик від порошків, дехто кидає скло. У принципі, це, скажімо так, тенденція не найідеальніша, але кожен з нас не буде тримати вдома по 4–5 відер для роздільного збору. У будь-якому випадку воно все потрапляє на лінію, сортується і вручну перебирається. Навіть якщо у контейнер, де напис «Папір», будуть кидати пластик, його можна перебрати. Скло більш логічно, напевно, у сітку кинути. Бо у нас для скла окремого контейнера немає, — пояснює Євгеній Малащук.

Таке сортування сміття запроваджують у місті для того, щоб полегшити роботу людей на сортувальній лінії, а також зекономити кошти.

— Основне завдання полягає в тому, щоб у старі контейнери з коричневими кришками, які в нас уже стояли по місту, викидалася органіка. Для того, щоб вона йшла одразу на захоронення. Тому що ми маємо поважати працю людей, які сортують сміття безпосередньо на лінії, – продовжує Малащук. — І ви самі розумієте, коли разом із, скажімо так, корисним сміттям, яке можна переробити, ще потрапляють домішки продуктів життєдіяльності тварин і людей — то це не дуже добре. Це все таки ручна праця.

Вологі та сухі відходи вивозитимуть окремими рейсами. Машини для вивозу сміття у нашому місті дві і вони будуть задіяні обидві, але сміття забиратимуть за графіком. Тобто, один раз машина приїжджатиме на рейс для забору органічних відходів, другий раз — для сухих відходів і пластику. На контейнери для органічних відходів також планують замовити спеціальні наліпки.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Leonid Dunaevskiy

    Гарні  контейнєри і ціна гарна
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up