На останньому дзвонику у школі № 2 знімали кіно

На останньому дзвонику у школі № 2 знімали кіно

Пролунав останній дзвоник для учнів шкіл міста. Вже другий рік поспіль святкові лінійки проходять у новому форматі: більше розваг — менше виступів офіційний осіб. Друга школа цьогоріч до заходу підготувала креативний сценарій.

Ведуча-режисер виходить на імпровізовану сцену на подвір’я школи й оголошує присутнім, що має намір зняти документальний фільм «Учні у родинному колі». Першими під приціл «відеокамер» потрапляють школярі, вишикувані для святкової лінійки.

Наступний епізод — на сцені під оплески з’являються випускники. Вони танцюють останній вальс.

Учень 11-Б класу Владислав Артемчук — один з тих, кому випала честь подарувати гостям танець. Каже, до виступу його клас готувався цілих пів року. Щонеділі вони приходили на репетиції.

Відео дня

— Мені сподобалося те, як ми танцювали, — ділиться враженнями випускник. — Це було дуже класно! Я не досвідчений у танцях, тому доволі важко було. Але у мене була чудова партнерка. Її звуть Валерія. Ми класно спрацювалися.

У майбутньому Владислав хоче бути програмістом. Поки ще не визначився, де точно навчатиметься — у Вінниці, чи у Києві. Вже склав три тести.

— Математику, українську мову і фізику я вже здав, — каже хлопець. — Ще залишилась географія. Щоправда, не розумію, для чого її взяв. З української мови пробне було легше. А з фізики і математики все добре. Мені здавалося, що буде складніше, але насправді було не так важко.

Зараз у його житті хвилюючий момент. Адже після закінчення школи почнеться новий період. Каже, сумуватиме за шкільними роками.

— Я почав любити школу в 11 класі, — продовжує Владислав. — Більше друзів з’явилося, більше спілкування. За уроками не сумуватиму, а ось за однокласниками — так.

Для одинадцятикласника Кирила Куденчука цей дзвоник теж останній. Проте він через це зовсім не переймається. Каже, до того, що в його житті починається новий період, ставиться цілком спокійно. Так само спокійно відреагував на складання тестів із ЗНО.

— Є люди, які це сприймають, як звичайну контрольну роботу, а інші — як щось останнє в житті, — каже хлопець. — Але я був спокійний. Вже здав усі тести: українську мову, математику і фізику. Зовнішнє було здавати трохи важко. Бо завдання, які були на пробному, легші.

Кирило також мріє бути програмістом, тож зараз готується до вступу у Вінницький національний політехнічний університет. Свій вибір пояснює так: по-перше, це перспективна робота. По-друге, вона йому до душі, бо сам цікавиться комп’ютерами та любить грати в ігри. Сьогоднішнє свято йому сподобалося, тому що випала нагода зустрітися з однокласниками.

— У нас закінчилося навчання ще 2 тижні тому, бо учителі дали нам час на підготовку до ЗНО, — пояснює випускник. — За школою не сумуватиму. Можливо, з тими, з ким я навчався, я потраплю до одного навчального закладу. Від дорослого життя очікую, як і всі інші, що буде сім’я, діти і гроші. Останнє, звісно, не головне. А ще бути позитивним.

Наступний епізод свята — коротке вітальне слово директорки школи Євгенії Кудрявець. Вона вітає учнів із завершенням навчального року.

— Сьогодні трепетно і тривожно прозвучить останній дзвінок для вас, дорогі наші випускники, — каже Євгенія Кудрявець. — Нехай цей дзвіночок понесе у ваше життя спогад про найкращі, безтурботні, веселі шкільні роки. Учителі школи, батьки впевнені, що саме ви, дорогі випускники, візьмете від сьогодні відповідальність за власну долю і за долю України. І з цією відповідальністю ви впевнено будете йти до своєї мети.

Далі гостям свята дарують пісню юні школярі. На завершення кожен випускник дзвонить у дзвінок.

Олена Удвуд

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

  • Ирина Богза

    Моя родная школа❤❤❤❤
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up