На площі Героїв Майдану підняли олімпійський прапор

На площі Героїв Майдану підняли олімпійський прапор
  • Вперше у Козятині приєдналися до Всесвітньої акції «Підняття олімпійського прапора». Стяг підняли на площі Героїв Майдану.

Олімпійський прапор — символ спорту та єдності народів, миру і всесвітньої дружби. Піднявши стяг громада долучилася до відкриття XVI зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю, що триватиме до кінця січня у Італії, Австрії та Словенії.

Почесне право підняти білий стяг із олімпійськими символами отримали Олексій Лясковець, чемпіон України зі стрибків у висоту та Максим Гайдучок, чемпіон України з естафетного бігу. Про це інформує Козятинська міська територіальна громада.

Відео дня

«Надзвичайно почесно і водночас відповідально піднімати у Козятині олімпійський прапор, що вже понад 100 років уособлює мир та спортивне єднання, — зазначила секретар ради Тетяна Римша. — Багато козятинських спортсменів представляють нашу громаду на змаганнях різних рівнів, у тому числі і міжнародному. Ми завжди вболіваємо за них і завжди бажаємо наснаги та перемоги, адже кожен піднятий прапор України — це ще одне визнання і перемога нашої держави. Слава Україні! Героям слава»!

Відзначимо, що Україну цьогоріч на найпрестижнішому молодіжному мультиспортивному форумі континенту представлятимуть 27 спортсменів, що виступатимуть у дев'яти видах спорту. Юні атлети піднімуть державний стяг та вчергове нагадають про Україну.

«Спортсмени, які виступатимуть на міжнародній арені під синьо-жовтим прапором, є прикладом спортивної наполегливості для козятинських вихованців дитячої юнацько-спортивної школи, — додають у повідомленні. — Козятинські майбутні спортивні зірки разом зі своїми наставниками-тренерами і стали головними учасниками знакового заходу з підняття олімпійського прапора.

В Управлінні освіти підкреслюють, що церемонія підняття прапора відбувається у всіх містах України з метою розвитку олімпійського руху, агітація до занять спорту до ведення здорового способу життя.

 

Читайте також:

Вінницький «Яско» на турнірі у Львові став срібним призером Всеукраїнського турніру

Щоб стати профі у футболі, треба в ранньому віці грати за дорослими правилами

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up