На соняшниковому полі від «ніжних дотиків» поліцейських падали жінки

На соняшниковому полі від «ніжних дотиків» поліцейських падали жінки
  • У середу, 9 вересня, близько 17 години дня на гарячу лінію газети «RIA Козятин» звернувся мешканець Махаринець.
  • Він повідомив, що на соняшникове поле, яке в народі називають «земля городньої бригади Бачинського» приїхали миколаївські рейдери і двома комбайнами збирають врожай соняшника, який не засівали. Приїжджайте.

Коли ми приїхали на місце події, то комбайни вже припинили роботу, але бункери зернозбиральної техніки були наповнені зерном соняшника. Пайовики обурювалися, що на їхнє поле заїхали чужинці та висловлювали на адресу гастролерів все, що про них думають. Менш емоційні селяни переймалися тим, що соняшнику до повної зрілості стояти ще як мінімум два тижні.

Відео дня

– Скільки зіпсували зерна, – казали вони. 

Між сторонами конфлікту, чужинцями і селянами стояли 34 представники поліції. Те, що вони з різних підрозділів було видно із їхнього екіпірування. Козятинські стражі порядку були в робочій чорній формі. У малинових беретах та святковий сорочках іногородні поліцейські. Трохи збоку стояли близько десяти підлітків. Один, із них сказав:

«Хлопці, можна сьогодні на мопедах поганяти, поліція вся тут»

Коли під комбайн під’їхала автівка й комбайнер хотів вигрузити зерно, пайовики комбайн блокували.

Самі комбайнери сказали представнику преси

— Нехай ці люди дадуть нам можливість поїхати. Ми молотити вже не будемо. – казали комбайнери представнику преси.

– Хлопці, а хто послав вас на це поле? – запитав журналіст.

–  Наш директор. Тільки він не сказав нам, що ми їдемо соняшник красти. 

– А звідки ви приїхали? 

Той, що Віталієм назвався, сказав що він із Вінниці. Інший відповів: «Яка вам різниця, звідки ми.» Хлопці розуміли, що вляпалися в халепу, але треба було їм задуматись ще тоді, як розпізнавальні знаки з дорожньо-польової техніки знімали.

Тим часом на полі стало трохи спокійніше. Сергій Бенедичук, який засівав ці поля на прохання пайовиків,  сказав правохоронцям щоб вони почекали дві години, поки він привезе свого адвоката з документами. Ті ніби погодились і більшість із них відійшли від заблокованого селянами комбайна.

 Деякий час правоохоронці ходили, спілкувалися з кимось по телефону, а коли сонце зайшло за обрій, усі три підрозділи вирішили відтіснити від комбайнів людей і дати можливість машинам покинути поле. Зібравшись в ланцюжок, поліцейські стали «горнути» людей, що блокували техніку. Та так «загорнули», що одна із жінок, яку зачепив поліцейський, впала й потребували екстреної допомоги. В інших жінок у такому горнилі порвали одяг і завдали чимало синців..

Комбайни з поля поїхали, але їх знову заблокували на полі перед в’їздом у село. Пайовики обурювалися, що правоохоронці відпуснили комбайни з їхнім зерном. Більш совістливий комбайнер висипав чуже зерно на землю й покинув поле. Другий комбайн їхав за правоохоронцями, які відтісняли людей з поля. 

Хтось із присутніх кинув чимось у скло комбайна й розбив його. Кайданки поліцейські  одягли на Бенедичука. Директора «Махаринецього агро» забрали у відділок поліції, а о другій ночі його відправили до Вінницького слідчого ізолятора, відкривши кримінальне провадження про хуліганство

У четвер, 10 вересня, свою точку зору висловив начальник відділу Козятинської поліцї Роман Андрущак

— Ви ж бачите що відбулося, був виклик на 102. Цю ситуацію і ви знаєте давно. Коли Бенедичук збирав два поля, ми тоді говорили – розберіться з ділянками, й цими 180 га. Приїжджі були готові до спілкування, але Бенедичук проігнорував таку зустріч. Якщо в Бенедичука деякі земельні ділянки вирішуються в суді, то в іншої сторони є всі відповідні документи. І документи підтверджують, що врожай їхній. Цього разу з боку Бенедичука було до двадцяти молодиків із Вінниці, які підбурювали місцевих жителів на протиправні дії. Ми забезпечували охорону безпеки й порядку. Прекрасно розумію, що жителі Козятинщини хтось такі дії підтримує, хтось не підтримує, настроїти в деяких випадках ситуацію, що в цьому хтось винен. Було розпорядження підняти особовий склад по тривозі й забезпечити громадський порядок.

— Романе Леонідовичу, ваші підопічні впорались із поставленою задачею в забезпеченні громадського порядку?

—Так, – каже Роман Андрущак. – бійок не було. Кажуть, що комусь ногу переїхали, але з цим ми будемо розбиратися. У справі з Бенедичуком займається слідче управління йому висунута підозра про хуліганство

— Може я не правильно розумію, але якщо вікно в комбайні розбив Бенедичук, то він розбив вікно, де було в комбайні зерно з його поля.

—То не його поле, – каже головний поліцейський Козятинщини

—Добре, тоді можливо він розбив скло на полі, яке засівав?

—Він не засівав того поля.

—Роман Леонідович я свідок того посіву, – сказав представник преси

 

Читайте також:

Рейдери поїхали ні з чим, а пайовики відстоявши урожай збирали колоски для дідухів

У Махаринцях пайовики прогнали рейдерів

Пайовики трьох сіл образилися на інтернет-видання Вінниці
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Кіпоренко Олександр

    Що за півні в беретах?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету. 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня 15:35 На регіональному фестивалі колотухи було на що подивитися, що показати 14:01 «Одужую після надскладної операції, готуюсь до хімії» 13:50 Благодійний фонд Миколи Філонова допомагає організовувати харчування в школах Вінниччини (пресслужба БФ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up