На стадіоні оновлюють огорожу

На стадіоні оновлюють огорожу
Так тепер виглядає центральний вхід до стадіону
  • Восени минулого року на Водокачці розібрали руїни старого тиру, який стояв ліворуч від центрального входу на міський стадіон «Локомотив».
  • Сам тир слугував своєрідним продовженням ретро-огорожі, тож між брамою і бетонними плитами вздовж парковки утворилася велика дірка.
  • І нарешті це сталося — огорожу на стадіоні взялися міняти

Торік міському стадіону «Локомотив» виповнилося 60. За час свого існування він зазнав перетворень — замінили і місток, який веде на острів, з’явилися нові майданчики і все це за останні 10–15 років. Та що залишається незмінним — це старезна огорожа, яка якщо не ровесниця стадіону, то як мінімум доганяє його за віком. Про те, у якому вона стані, годі й казати. Це бачив кожен, хто бодай раз заходив на стадіон. У тій частині, що йде вздовж парковки, поставили бетонні плити. Із одного боку, вони вибиваються з загальної ретро-картини, з іншого, принаймні не обсипаються. Тому що стара частина огорожі, яку встановили давно, вже почала відживати своє. Цегляна стіна, якою обнесений стадіон, у багатьох місцях хилиться то вперед, то назад і, здається, ось-ось трісне по швах. Один із секторів зовсім розсипався.

«Стіни тріщать і сипляться»

Минулого року на проблему з огорожею звертав увагу козятинчанин Максим Карась. На своїй сторінці у Фейсбук він опублікував світлини, зроблені на стадіоні й написав:

«На Козятинському стадіоні «Локомотив» загалом багато відвідувачів, хтось (приходить — авт.) для заняття спортом, хтось для прогулянки з дітьми, інші для фотосесії або просто відпочити, але ми не завжди звертаємо увагу на недоліки, тому що звикли з ними миритись, це типу нормально, коли все розкрадається і валиться, так як наприклад спортзал «Локомотив»… Ну і центральна площа міста — це просто діра в асфальті. Ну окей, хоч і діра, але там діти можуть спокійно побігати, якоїсь небезпеки в принципі немає, тільки інколи зачіпляються і падають, бо все криве і роздовбане, але ми всі до того звикли. Чому публікую фото головного входу на міський стадіон? Навіть не тому що це не красиво! Просто тепер це дійсно небезпечно, стіни тріщать і сипляться, цегла падає ну і сама стіна скоро впаде, тому прошу бути уважними та обережними. Прошу міську владу звернути увагу і вирішити це питання!»

Відео дня

Йшлося про стіну поруч із центральним входом. Колись давно у тому місці був тир. Роки йшли, його перестали використовувати і він прийшов у занепад. Від споруди залишилося дві стіни, які почали обсипатися. Так тир і став своєрідним продовженням огорожі. Чи то так співпало, чи залишки тиру мали знести раніше, втім за декілька днів після того, як вищезгаданий допис опублікували у Фейсбуці, ті дві стіни повалили і вивезли на тачці рештки. Відтак в огорожі утворилася величезна діра, крізь яку проглядалося футбольне поле із глядацькими сидіннями навколо.

Вхід виглядає по-новому

Так і простояла та огорожа майже рік, ніхто її не зачіпав. А днями наші журналісти помітили зміни — від ретро-входу на стадіон і сліду не залишилося. Замість старої цегляної стіни там тепер металева сітка, подібна до тієї, якою огороджують спортивні майданчики. Як розповіла директор стадіону Наталія Добржанська, металеві секції огорожі, яку зараз монтують, близько семи років тому подарував стадіону у якості благодійної допомоги підприємець, але її не використовували.

— Зараз усі спорткомплекси облаштовуються такими парканами, — розповідає Наталія Добржанська. — Він не важкий, так, пролежав трохи, втратив свою красу, звісно, ми його будемо підфарбовувати, але тим не менше, купити дорого, а він лежить. Чому захотіли його ставити? Тому що ті колони були вже дуже старі. Вони вже нахил взяли і вже грали завіси на самій брамі. Коли заїжджає сміттєва машина чи легковий автомобіль, відкривалися ворота і одна частина воріт вже спадала з завіс. А вага цього металу десь під 150 кілограм. Не хочеться, щоб воно когось вбило, або щось пошкодило. І треба відходити від радянського. Тому ми зробили демонтаж. Там, звісно, і рейка була вкопана, і арматура. Робили на совість, але воно було розвалене.

Монтаж нової огорожі ще триває. Залишилося поставити декілька секцій до берега. Таблички з гербом Козятина і написом «Міський стадіон «Локомотив», яка висіла над старою брамою, немає. Нову вивіску замовили і очікують, коли вона надійде. Планують також засіяти газон.

Що робитимуть далі

Тож при вході на стадіон тепер буде нова сучасна огорожа. Натомість решта старої і бетонний паркан поки залишається. Цьогоріч повної заміни огорожі не буде, позаяк фінансування на це немає.

— Бетонний паркан, думаю, будемо міняти на таку ж саму сітку або наймати художника, щоб повністю її розмалював в спортивному напрямку, щоб вона не була такою сірою і понурою, — додає Наталія Добржанська. — Там, де розвалена частина біля парковки, треба також або вставити плиту, або відходити від плити і робити парканом-сіткою. Це вже в планах. Ще хочемо до туалету ту частину загородити, щоб після 23 години на спорткомплексі не було поламаних лавок, розбірок, тощо.

 

Читайте також:

Колодязі та водогони: розповіли про стан питної води за перше півріччя поточного року

Де граються наші діти? Огляд дитячих майданчиків у Козятині

Зупинки громадського транспорту погані там, де немає господаря

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олександр Міщук

  • Петро Сушко

    А від кого огорожа?
  • Леся Корнійчук

    Позор за таку огорожу

keyboard_arrow_up