На стадіоні собака без повідка і намордника загризла кота. Коментар директора

На стадіоні собака без повідка і намордника загризла кота. Коментар директора
  • Небезпека. Козятинчани порушують рішення виконкому Козятинської міської ради і гуляють зі своїми собаками на стадіоні «Локомотив».
  • А днями там стався прикрий випадок — собака, яку власник вигулював без повідка та намордника, напав на кота та загриз його.
  • Як цю ситуацію прокоментувала директорка стадіону — дізнавалися наші журналісти

На минулому тижні козятинчани в соцмережах жваво та емоційно обговорювали пост мешканки міста Ляни Дитрих. Жінка розповіла жахаючу історію, яка трапилася на її очах на місцевому стадіоні «Локомотив».

«Лікар, поважна особа, прогулювався на веломашині, а поруч бігла породиста собака без повідка та без намордника, — написала Ляна. — Собака, побачивши котика, який пробігав поруч, зірвався і що, котик мертвий, ранок пропав, настрій поганий». 

 Собаці задоволення, а нам — стрес

Ім'я та прізвище жінка не написала, але повідомила — це досить знана у Козятині персона. Налякана та шокована тим, що сталося, Ляна зробила зауваження власнику пса. Мовляв, вигул собак на стадіоні недозволений. А якщо вже і вигулювати собаку, то з повідком та намордником.

Відео дня

«Цей чоловік для своєї собаки зробив задоволення, а для нас стрес. Директору стадіона зауваження. Вато слідкувати за цим, бо сьогодні котик, а завтра — людина».

Цей допис викликав у козятинчан бурхливі обговорення. Воно і не дивно, адже у місті вже тривалий час існує загроза від бродячих псів, які часто нападають та обгавкують перехожих.Чимала проблема і з вигулом домашніх улюбленців, адже спеціально відведеного для цього місця у Козятині не має.

Звісно реакції людей на таку подію були різні. Одні звинувачували директора стадіону та охоронця, що не слідкують за дотриманням правил, інші засуджували власника собаки, який позбавив кота життя. Писали й докори свідкам цієї події. Мовляв, чому не викликали поліцію, чому приховують ім’я господаря пса та чому не припинили це свавілля відразу після скоєного, як то кажуть, по гарячих слідах. Але у всіх без винятку такий випадок викликав занекоєння та обурення.

 Які  штрафи за вигул собак без повідців і намордників 

З однієї сторони, якщо говорити про порушення правил стосовно осіб, які вигулюють своїх чотирилапих на стадіоні, то тут повне попадання. Адже, на вході на територію «Локомотива» висить табличка — згідно рішення виконкому Козятинської міської ради під номером 221 від 26 червня 2019 року «Вигулювати собак заборонено». А господар того пса, що загриз кота, порушив правила двічі, бо ще й вигулював свого улюбленця без намордника та повідка. Нагадаємо, минулого року в Україні набув чинності закон, який збільшує штрафи за вигул собак без повідців і намордників або в не відведених для цього місцях. Згідно зі змінами, за таке (крім порід, не внесених до списку небезпечних) можна отримати попередження або штраф від 170 до 340 гривень. Для посадових осіб — попередження або штраф від 340 гривень до 850. Якщо порушення вчиняється повторно протягом року, то штраф для фізичної особи збільшується до 510 гривень, для посадової – до 1020. А якщо порушення супроводжується шкодою здоров’ю людини або його майну, то фізичній особі загрожує штраф від 1700 до 3400 гривень із конфіскацією тварин, посадовим особам – від 3400 до 5100 гривень із конфіскацією тварин.

З іншого боку — зона Водокачки, зокрема, і стадіон «Локомотив» — одна із найулюбленіших місць відпочинку козятинчан. Сюди приходять як дорослі, так і малі діти, адже поруч є спортивний та дитячий майданчик, тут відриваються футболісти та вболівальники, тут є зручні лавочки та мальовнича природа. І чимало містян приходять сюди із своїми домашніми улюбленцями. Бо більш і не має куди. 

«Я не знаю, як достукатися до людей»

Ситуацію загалом про вигулювання собак на стадіоні та зокрема про останній випадок прокоментувала директор «Локомотиву» Наталія Добржанська.

— Розумієте, на стадіон є кілька входів. Якщо один директор стане на всі трьох відразу, він не встигне фізично, — каже пані Наталія. — Якщо людина з собакою йде в 5 годин ранку, то вибачте, в мене робочий день розпочинається о 8.00. Те, що від мене залежало — написати вивіску, яку люди читають і дотримуються — то все на совісті людей. Що стосується охоронців, то в мене на стадіоні їх немає. Є працівники, які обслуговують територію — замітають, косять, прибирають. Тобто, вони не можуть бути в той момент і бачити все. Так, якщо ми бачимо, що людина вигулює пса на стадіоні, то робимо зауваження. В будь-якому випадку, кажемо одягнути повідок і якщо є пакетик — будемо вдячні. В принципі, ходять одні і ті ж самі. Коли в нас був пік переселенців, то вони і з намордниками вигулювали свої собак, і з пакетиками. Навіть запитували куди викидати собачі відходи. Але знову ж таки, стадіон — це територія, де займаються люди спортом, для чого тут ходити з собаками. Є інша сторона — «острів». Будь ласка! Але люди мають таку звичку заходити не через центральний вхід, а через боковий. На жаль, це не перша ситуація. Я не знаю, як достукатися. Люди повинні самі розуміти. Отака ситуація.

Нагадаємо, на дівчину напав собака в дворі будинку

Читайте також:

Хворі на ринотрахеїт: козятинські зоозахисники просять допомоги врятували кошенят

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олег Каменный

    Поперджав писав звернення в М Раду не дослухались жаль котика а якби людину загриз
  • Моя Европа

    Дайте по єбалу цьому лікарю . Потрібно таких підарасів вчити , якщо своїх собак не навчили !!! Це не перший такий випадок , підараси які вигулюють собак без повідку та намордників знайте шо ви рано чи пізно добряче отримаєте по єбалу або взагалі вот пес піде на удобрєнія !!! Діло часу

keyboard_arrow_up