На Вінниччині люди борються за відновлення руху електрички «Жмеринка-Київ»

На Вінниччині люди борються за відновлення руху електрички «Жмеринка-Київ»
  • У Вінницькій області люди вийшли мітингувати за відновлення руху електрички «Жмеринка-Київ». У неділю, 25 квітня, перекрили залізницю в селі Яришівка Тиврівського району.
  • А сьогодні, 26 квітня, на акцію вийшли мешканці Могилівки та Демидівки Гніванської територіальної громади.

Як пишуть 20 хвилин Вінниця, півгодинну акцію попередження про можливе перекриття руху потягів Південно-Західною залізницею провели сьогодні, 26 квітня з 5 год. 45 хв. до 6 год.10 хв. мешканці села Могилівки та Демидівки. Активісти вимагали відновити рух електрички «Жмеринка-Київ» та забезпечити зупинку інших електропотягів на зупинковому пункті «Могилівка»
 

— Вчора ініціативною групою було прийнято рішення перекриття руху потягів не проводити. Але боротьба лише розпочинається. Сьогодні на центральній площі села Могилівки мусить зібратись уся громада, щоб ще раз рішуче заявити — ми не дозволимо над нами знущатись і будемо боротись до кінця. Поки що мирним шляхом. Якщо усі законні заходи боротьби за відстоювання свого права на достойне життя, а не ізоляцію від світу не допоможе —  залізницю заблокуємо, —  повідомив колишній староста Юрій Мельник.

Відео дня

За його словами, посадовці пояснюють скасування зупинок на станціях Могилівка та Демидівка тим, що пасажирські перевезення електричками не рентабельні. В акції взяли участь біля сотні мешканців обох сіл, серед яких був Микола Шептицький, батько загиблого героя Петра Шептицького, який поліг за Україну та за

Громада дякує поліцейським Гніванського відділу поліції, за те що вони були на місці проведення акції та гарантувати безпеку її учасників.
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Андрей Крук

    А нацыки де а нема
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up