За рік вінничан стало менше майже на 15 тисяч

За рік  вінничан стало менше  майже на 15 тисяч

Головна причина — висока смертність та низький показник народжуваності.

Статистика населення Вінниччини, на жаль, засмучує. За рік нас стало менше аж на 15 тисяч

За офіційними даними, за 2017 рік чисельність постійного населення регіону зменшилася на 14,5 тисяч жителів. А за січень-серпень поточного року кількість вінничан скоротилася ще на 9479 осіб. Головна причина зменшення чисельності населення – природне скорочення і низький показник народжуваності.

За повідомленням першого заступника начальника Головного управління статистики у Вінницькій області Світлани Рибалки, за дев’ять місяців поточного року за рахунок природного скорочення населення області скоротилося на 7505 осіб, а через міграційні процеси – 1974 особи.

Відео дня

Торік в області народилося 14142 немовляти, що на 1174 дитини менше, ніж у 2016 році, – зазначає Світлана Рибалко.

– Нині на Вінниччині проживає більше жінок (53,7 %), ніж чоловіків (46,3 %). Але це співвідношення змінюється в залежності від віку населення. Так, у новонароджених завжди переважає частка чоловічої статі (51,6 % хлопчиків проти 48,4 % дівчаток), а потім відсоток осіб жіночої статі поступово зростає, а чоловічої зменшується. Починаючи з віку 34 років в структурі населення області переважають жінки. Найбільше перевищення жіночої статі над чоловічою у віковій групі понад 80 років, де кількість жінок перевищує кількість чоловіків у 2,9 рази.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up