На залізничному вокзалі відкриють музей

На залізничному вокзалі відкриють музей

Знакова подія. Для козятинців та гостей міста відкривається можливість зануритися у світ авторських робіт народного художника Олега Шупляка. А ще всім творчим особистостям надається безкоштовний арт-простір — місце, де можна продемонструвати свої таланти

У суботу, 21 грудня, о 14.00 на вокзалі станції Козятин з нагоди ювілею «130 – років пам’ятнику архітектури 19 ст. – вокзалу станції Козятин» заплановано урочисте відкриття музею Територіальної профспілки залізничників та будівельників України «Рідний край», де буде представлена постійна експозиція авторських робіт відомого у всьому світі, заслуженого художника України Олега Шупляка, а також буде відкрита Музейна кімната історії вокзалу.

— Відкриття музею - картинної галереї – це приклад співпраці приватного бізнесу в особі компанії «UGL», яка подарувала експозицію, міської ради, депутата облради Ірини Колісник, активних жителів міста та начальника вокзалу Анатолія Чабана, який сприяв виділенню найкращого приміщення для Музею, організації відкриття картинної галереї, а також започаткував музейну кімнату, присвячену історії вокзалу, — розповідає один із координаторів Сергій Сиваківський.

За словами іншого координатора Вікторії Хоманець, відкриття музею має стати своєрідним осередком культури, де під час постійно діючої експозиції надаватиметься арт-простір і для інших майстрів, які зможуть продемонструвати козятинчанам свій талант. 

Відео дня

Запрошуємо всіх працівників залізниці, жителів та гостей міста відвідати даний урочистий захід та насолодитись художнім мистецтвом, чудовою музикою, особисто поспілкуватися з відомим художником, а також ознайомитись з історією вокзалу.

Музей буде працювати безкоштовно. Графік роботи — 21 та 22 грудня з 14.00. до 17.00. Надалі його можна буде відвідувати за попереднім записом, звернувшись до адміністрації вокзалу за наступними телефонами: 2-78-92; 5-22-62; 0937311641; 0977043902. Вхід до Музею з привокзальної площі.

 

Олег Шупляк, якого називають українським Сальвадором Далі, проживає у містечку Бережани в Західній Україні. За освітою він - архітектор, хоча призвання своє знайшов саме в образотворчому мистецтві. Раніше працював вчителем малювання у рідному селі, тепер викладає у Бережанській дитячій художній школі.

Окрім того, Олег входить до Спілки художників України, бере участь і влаштовує власні виставки в Україні та за її межами. 

Олег обрав життя художника-відлюдника, так би мовити, віддаючи весь свій час та енергію мистецтву. Його мама була художником-самоуком. Талант малювати передався і синові. Свою першу картину з подвійним змістом бережанський художник написав у 1992 році. При першому погляді на неї бачиш традиційний український пейзаж, та варто відійти подалі – і обриси дніпровських круч і грозового неба перетворюються в обличчя Тараса Шевченка, яке доповнює фігура молодого кобзаря.

Олег малює і у більш традиційних жанрах: асоціативному символізмі, абстракціонізмі, сюрреалізмі, займається реставрацією та церковним розписом. Оптичні скульптури-ілюзії – це лише частина творчого доробку художника. Однак, вона найбільше привертає увагу поціновувачів мистецтва

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up