На земельній ділянці, яку підготували для інвесторів – людські городи

На земельній ділянці, яку підготували для інвесторів – людські городи
Люди, що обробляють городи, не проти інвестора. «Для користі можемо поступитися, – кажуть вони. – Тільки не доведи Господь, якщо будуть будувати щось, що забруднює екологію»

Земельне питання. На гарячу лінію газети «RIA- Козятин» звернулася група козятинчан-пенсіонерів, які тримають городи на полі, яке знаходиться між залізничним училищем та кооперативом «Вишенька». «Більше 20 років ми там тримали городи, а тепер в міській раді кажуть, що ми здійснили самозахоплення землі», – кажуть люди. Ми вислухали позицію обох сторін

У липні цього року в Козятині відбувся перший форум за програмою «Інвестуй у Вінниччину. Інвестиції у комфортних громадах». Під час заходу презентували земельні ділянки Козятинської територіальної громади, які привабливі для підприємців. В перелік потрапили 10 земельних ділянок Козятинської громади. Одна з тих ділянок саме земельна ділянка, на якій мешканці міста вирощують городину.

Позиція людей, що тримають городи

– Ми цими городами користуємося, мабуть, більше 20 років. Ділянки роздали нам під городи без права будівництва. Ми нічого не будуємо, вирощуємо городину для свого вжитку. Що ми робимо поганого з землею, що у нас ці городи треба відібрати? Більше того, нас міська влада не бачить, як людей, які хочуть по мірі можливості забезпечити себе овочами на зиму, а виставляє нас наче рейдерів. 

Відео дня

Позиція міської ради 

– За генеральним планом з 2012 року ця земельна ділянка значиться, як промислова забудова. Цільове призначення землі міняти на городи, мабуть, не по-господарськи, – каже міський голова і запросила до себе в кабінет начальника козятинського відділу головного управління Держгеокадастру у Вінницькій обл Ірину Репало.

— Потрібно, щоб в цьому питанні був більш диференційований підхід. Забезпечити людей, які користуються земельними ділянками без документів чи забезпечити всіх людей міста ділянками для ведення городництва. Якщо забезпечити всіх мешканців громади земельними ділянками, то міська рада не має такого ресурсу. А забезпечити тільки якусь частину громади земельними ділянками без державних актів на землю буде несправедливо по відношенню до тих людей, які не мають земельних ділянок, або взагалі не знали, що таке може бути. Просто піти і обробляти землю, не маючи на то документів – не можна, – таку точку зору висловила працівник Держгеокадастру.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Stepan Petrenko

    Подивіться на ''дачі'', які роздавали людям ще у 80-ті роки минулого століття: на Плановому, на садовій, на Кордишівці, на Талимонівці, - це просто жах. Більша їх частина занедбана і покинута ''хазяями'', навіть з будівлями. Ті люди, що брали ділянки, постаріли, повмирали, а молоде покоління не має бажання працювати на землі. Покупці на ділянки не знаходяться, от все і заростає бур'янами і дикою поросллю, там вже можна знімати фільми про Апокаліпсіс, не треба і декорацій. Хто буде вирішувати цю проблему?
  • Л.Шевчук

    Так шо конкретно сказала Репало? Набор фраз и ничего больше. гнать пора таких работнічков шо при любой  власти облизивают власть
  • Читач23

    Землю продати, а за гроші дитячі майданчики збудувати. Скільки ще діти будуть гратися на проїзджій частині? Скільки в нас обладнаних майданчиків в місті? А городи можна садити в інших місцях

keyboard_arrow_up