На згадку про Марію-Стефанії. 10 фактів про найвідомішої української цілительки

На згадку про Марію-Стефанії. 10 фактів про найвідомішої української цілительки

Її порівнювали з Вангой, Кашпировским і Джуною

У Великодній тиждень пішла з життя українська цілителька Марія Стефанія (справжнє ім'я Зоя Реут). Знахарка померла від важкої хвороби на 72-му році життя.

Всеукраїнська популярність до Марії-Стефанії прийшла в 90-х. Масована розкрутка в одній з популярних київських газет стала трампліном для жінки, яка надалі отримала славу народної цінительки.

Незвичайне ім'я

Відео дня

Марія-Стефанія народилася 5 липня 1945 року в селі Новомихайлівка Миколаївській області. Її батько працював головою сільської ради і, як свідчить легенда, вирішив назвати свою дочку Зоєю - на честь Зої Космодем'янської. Однак, будинки з цього приводу розгорілися неабиякі сварки. Одна з бабусь вирішила охрестити дівчинку за православним обрядом Марією, інша ж наполягала на імені Стефанія, на честь своєї дуже мудрої і побожною матері. Ця суперечка дозволив священик, який при хрещенні дитини сказав: «Може, грішу, а може, воля Божа така, щоб примирити вас, в церковну книгу напишу: Марія-Стефанія».

Дар у спадок

Як потім розповідала сама Марія Стефанія, саме бабусі передали їй свої дивовижні здібності. Свого часу вони працювали у місцевого пана Каширського, на службі у якого нібито перебували лікарі з Німеччини. У німецьких лікарів жінки перейняли безліч знань, зокрема водо- і траволікування, приготування лікувальної простий народної їжі.

Медична освіта

Марія Стефанія не закінчується жодного вищого навчального закладу, але при цьому носила звання професора.

Офіційно в сфері народної медицини знахарка почала працювати (згідно з державним патентом податкової адміністрації Києво-Святошинського району) з 1990 року в місті Вишневе. У січні 1992 року Марію-Стефанію запросили до Асоціації народної медицини при медінституті Академії медичних наук. Експертний відділ направив її на лабораторне тестування, яке проводилося на кафедрі фізики Київського державного університету. Там підтвердили «особливі можливості Марії-Стефанії в сфері володіння тонкою надчутливої ​​енергією, яку можна застосовувати в нетрадиційній медичній практиці». Як потім пояснювала сама цілителька, під час тестування вона просила Бога показати його цілющу силу і гаряче молилася. Через деякий час Асоціація народної медицини запропонувала Марії Стефанії пройти експертизу на практиці - працювати з хворими в госпіталях Києва під наглядом лікарів. Після чого їй видали атестаційний експертний висновок і ліцензію на право застосування нетрадиційних методів діагностики і леченія.В 1998-1999 рр. цілителька закінчила курси «Основи медичних знань» та «Фітотерапія» при медінституті Академії медцінская наук і навіть отримала сертифікати міжнародного зразка з цих дисциплін. У 1998 році Марії-Стефанії вручили атестат про присвоєння наукового ступеня професора за фахом «нутрициология» і «фітотерапія». Вона єдина з усіх народних цілителів України, хто отримала подібне звання.

Всенародна слава

В середині 90-х ім'я Марії Стефанії почало лунати все гучніше, а бажаючих потрапити на прийом до цілительки ставало все больше.Знахарка лікувала дотиками рук і трав'яними відварами. Говорили, ніби жінка може зцілити від усіх хвороб, в тому числі і Отрака. Стефанія лише підігрівала ці чутки «Я можу все!» - авторитетно заявляла вона. Стражденні шикувалися в чергу, збиралися великі зали бажаючих відчути на собі «чудо» народної медіціни.Марія Стефанія часто виступала на телебаченні, надавала прийоми за кордоном - в Ізраїлі, Франції, Німеччини, США. У багатьох країнах діаспора безкоштовно надавала приміщення для лікувальних практік.Благодарние клієнти задаровували цілительку грошима і всілякими коштовностями.

День народження Буржуя

У 1999 і 2001 роках Марія Стефанія знялася в телесеріалах «День народження Буржуя» і «День народження Буржуя-2» .Там вона зіграла саму себе - народну цілительку Стефу. Знахарки навіть не довелося заучувати текст, вона грала в режимі максимальної природності і імпровізації. Подібний досвід лише посилив популярність Марії Стефанії і кількість її почітателей.

Завершення діяльності

На початку 2000-х Марія Стефанія різко закінчує всі масові сеанси і йде з телеекранів. Подейкували, що цілителька стала прихожанкою однієї з баптистських громад, а всі зароблені гроші перевела в дитячі будинки та будинки для людей похилого віку. Як потім розповідала журналістамСтефанія, подібні зміни були пов'язані з низкою сімейних нещасть: смерть матері, розлука з чоловіком і важка операція на кишечнику (видалення онкологічної пухлини) - все це перетворило могутню відьму в богобоязливий стареньку з сільській глушині. Марія Стефанія звернулася до віри і заявила: «Чудеса може робити тільки Бог. А ми, прості смертні - немає ».

Знамениті клієнти

За допомогою до Стефанії зверталися політики та артисти. В її фотоальбомі були знімки з Леонідом Кучмою, Софією та Аурікою Ротару, Філіпом Кіркоровим, Львом Лещенко, Леонідом Якубовичем, Яном Табачником, Йожефом Сабо і футбольною командою «Динамо» .Множество розмов точилося і з приводу дружби Марії Стефанії з Дмитром Гордоном. Український журналіст був вхожий до сім'ї цілительки, а вона в свою чергу входила в його найближче коло спілкування.

«Здорова кухня»

У 2007 році Марія Стефанія повернулася на телеекрани в якості ведучої кулінарного шоу. Проект спеціалізувався на приготуванні незвичайних, але здорових страв з корисних інгредієнтів. «Я погодилася брати участь в передачі тільки тому, що відчуваю волю Бога на це», - так пояснювала своє повернення цілителька.

Спадкоємці народної знахарки

У Марії Стефанії залишилося двоє дітей і четверо онуків. Вони не мають відношення до лікувальних практикам. Онуки цілительки кілька років тому перебралися до Філадельфії, а дочка взяла на себе опіку над хворою матір'ю. Продовжують справу Стефанії родичі її колишнього чоловіка, так, наприклад, племінниця Станіслава Реута - Лариса, випадково чи ні, виявилася ворожкою і знайомої таких знаменитих людей, як Тіна Кароль, Дмитро Гордон, Марина Кінах та навіть народного депутата Євгена Рибчинського.

Смертельна хвороба

Протягом довгих років тривала боротьба народної травниця з невиліковною хворобою. «Ось таке життя: всіх врятувала, всім допомагала, а собі допомогти не змогла ...», - написав журналіст Михайло Маслій на своїй сторінці в соцсеті.На 72-му році життя Марії Стефанії не стало - рак переміг.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up