Надія Артемчук святкує 90-річчя

Надія Артемчук святкує 90-річчя
Ювелярка Надія Миколаївна з невісткою Діаною і правнуками Альдмиром і Ангеліною

Вона веде здоровий спосіб життя, користується настоянками з лілії і щиро молиться

Усе життя мешкає Надія Артемчук в селі Козятині. Тут вона й народилася. Цю привітну жінку знають і люблять дуже багато наших краян. 6 серпня пані Надія святкує своє 90-річчя.

— Навіть не віриться, що мені вже стільки років! — каже ювілярка в інтерв’ю газеті “RIA-Козятин”. — Я все життя була непосидючою, завжди щось робила по господарству. Й зараз мені якось не по собі, коли рідні не дозволяють довго працювати на городі чи робити щось важке!

Надія Миколаївна була старшою донькою в сім’ї. З дитинства ходила до церкви. Через усе життя несе любов до Бога. Саме віра допомагала їй у важких життєвих ситуаціях.

Відео дня

Виховувала своїх та сусідських дітей

У роки війни пані Надія працювала на залізниці у Відділі робітничого постачання. Їздила з колоною від Козятина до Жмеринки та готувала їжу для військових. До одруження Надія Миколаївна працювала бухгалтером у паспортному столі. Через охайний та розбірливий почерк начальник паспортного столу постійно просив її заповнювати документи.

Після війни, в 47 році, зустріла свого майбутнього чоловіка Олександра. Він працював  машиністом на залізниці. У подружжя Артемчуків народилося 4 дітей. Надія Миколаївна присвятила все життя вихованню малечі.

Діти  — це янголи! —каже вона в свої 90 років. — У мене в хаті завжди було багато дітей. Я й своїх, й сусідських виростила! Робила з ними уроки, розповідала різні історії, допомагала в складних ситуаціях.

Ще пані Надія любила вишивати, тримала господарство, не боялась важко працювати. У Надії Миколаївни двоє внуків і троє правнуків. Зараз з нею живуть донька Віра, внук Андрій з дружиною Діаною і двоє правнуків Альдмир і Ангеліна.

Любить базарувати

— Це сусідка від Бога! — розповідає про ювелярку Надія Василівна, яка мешкає поруч. — Я й багато сусідських дітей виросли в неї на руках! Усі люди тягнуться до неї, поважають та знають навіть у місті, не тільки в селі. Ми називаємо Надію Миколаївну мамою. Скільки пам’ятаю, вона завжди щось куховарила. Усі обожнюють її печиво та пиріжки з ревенем.

Надія Миколаївна кожен четвер їздить на базар до Козятина за покупками. Там вона зустрічається та спілкується з численними друзями і знайомими.

Секрет довголіття

За словами пані Надії, вона за все життя жодного разу не скуштувала горілки! Вела здоровий спосіб життя. Медичну картку завела півроку тому. А до цього лежала у лікарні тільки при пологах. Лікувалась завжди тільки настоянкою лілії на горілці (натирає хворе місце), церковними маслами та молитвою.

Секрет довголіття у Надії Миколаївни такий: жити у мирі, вірити в Бога і любити всіх людей!

Від редакції: Колектив газети “RIA-Козятин” вітає Надію Миколаївну з ювілеєм. Бажаємо цій чудовій жінці міцного здоров’я, гарного настрою та щоб у її житті було ще багато приємних моментів!

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up