Надія Собко: «Вони всі четверо почали бити мого сина»

Надія Собко: «Вони всі четверо почали бити мого сина»
Сина Надії Собко побили четверо молодиків. Написали заяву до поліції, проте повторно до відділка їх не викликали досі
  • Кримінал. Понад два тижні тому на Сергія Собко напало четверо молодиків поблизу одного з кафе у Козятині. Він написав заяву до поліції і зняв побої, проте його мати каже, що досі його не викликали повторно.
  • Родичі бояться, що справу розслідувати не будуть, бо, за словами мами Сергія, в одного з нападників родичі — правоохоронці.
  • Що кажуть про це у поліції — читайте у нашому матеріалі.

До редакції газети «RIA Козятин» звернулася мешканка села Сигнал Надія Собко. Жінка розповіла, що її молодшого сина Сергія побило четверо хлопців біля одного з кафе в районі училища. Трапилося це у суботу, другого листопада. Молодий чоловік саме прийшов на святкування 18-річчя двоюрідної сестри.

— Прийшли ці хлопці в кафе, — розповідає Надія. — До одного з них племінниця моя каже: «Чого ви прийшли? У мене зал зайнятий, ми всі гуляємо. Я вас не запрошувала». Вони почали кіпішувати. Там ще хтось зі старших вийшов, сказав, що тут зал замовлений. І тут якраз мій малий вийшов на перекур із цигаркою і вони всі четверо почали його бити.

Друг Сергія, який також мешкає у Сигналі, намагався їх розборонити, проте хлопця вдарили і відпихнули. Йому навіть порвали сорочку.

Відео дня

— Він каже: «Тільки нову сорочку купив на день народження, дав сімсот гривень і сорочки вже немає», — додає жінка.

Трапився конфлікт близько опівночі. Зателефонували до старшого брата Сергія, Дмитра. Він одразу приїхав до кафе. Теж намагався розборонити хлопців, врятувати брата, проте хтось вдарив його ззаду по голові.

— Він відключився, — продовжує Надія Собко. — А він не дитина маленька, 31-ий рік вже. Він потім через хвилин 5-10 прийшов до тями, це вже моєї сестри син розповідав, що він отямився і питає: «Де я знаходжуся?» А племінник каже: «Ти приїхав по Сірожку». А він каже: «Як я міг приїхати по Сірожку, якщо я вдома сплю. Я ні на чому не приїхав».

За словами жінки, працівниці кафе викликали поліцію. Нападники повтікали, а брати залишилися чекати.

— І тут їдуть вони заяву писати до поліції. В одного з тих, хто бив, батько в міліції робить. І один з поліцейських сказав до Діми: «Ви заберете цю заяву назад».

Надія каже, що одного з чотирьох нападників знає і вона, і її син. Вони з одного села, хлопець раніше жив у Сигналі, проте потім батьки переїхали до Козятина. Де саме живуть нині, жінка не знає, тому з батьками молодого чоловіка чи з ним самим їй поспілкуватися не вдалося.

Тієї ночі Сергій і Дмитро таки приїхали до відділка і написали заяву. За словами Сергія, її зареєстрували. Слідчий дав направлення у лікарню, аби зняти побої. До Центральної районної лікарні мати з сином поїхали у вівторок, бо не було лікаря з Вінниці.

— Лікар, що знімала побої в городській (ЦРЛ — авт.), вона сказала: «Я вам не даю на руки цей папірець, приїде слідчий, забере і вас визве», — продовжує жінка. — І так ніхто і не викликав, ніхто і не дзвонить, тиша. Мали викликати і того, і цього. Я бачу, що немає. Я їду в четвер і кажу до них: «Чого ви не вживаєте заходів?» А вони мені: «А що, не викликали?» Я кажу: «Ніхто нічого не викликав». І вже другий тиждень пішов.

Сергія до лікарні не поклали, лікувався він вдома. Мастив обличчя маззю. Мама каже, що його було не впізнати. Коли зранку після конфлікту побачила його, аж злякалася, бо за гематомами не було навіть видно очей. Молодий чоловік попросив маму не давати свою фотографію в газету.

Надія каже, що її син не конфліктна людина і в бійки сам не лізе. В подібні ситуації раніше не потрапляв.

— Нізащо напали, — каже жінка. — Потім Діма питав цього нашого знайомого: «За що?» А він каже: «О, я помилився». Я казала: «Добре помилився! А щоб ти мені його забив, ти б теж сказав: «О, я помилився, не на ту людину попав?!»

За словами Надії Собко, сестра одного з нападників, того, що їм знайомий, пізніше звинуватила Сергія і Дмитра у конфлікті.

— Його сестра дзвонила, погрожувала, — додає Надія. — Казала: «Це ви побили його, він лежить і кров’ю кашляє». Що старший мій приїхав. А він каже: «То я вдома спав, а менший же гуляв у двоюрідної сестри на іменинах. Там всі свідки є. Все бачили, хто це почав».

Що кажуть у поліції?

Як пояснив нам Дмитро Микитюк, начальник слідчого відділення, якщо синів Надії Собко досі не викликали до відділку повторно, це означає, що поки немає висновків експерта. За інструкціями судово-медичного бюро, експертизу роблять протягом місяця. Експерт один на два райони, бо працює і в Козятині, і в Погребищі, тому просто фізично не встигає все робити швидко.

— У кіно лише за півтори години сьогодні побили, а в кінці вже на суд направили, — каже Микитюк. — У нас поки ми встановимо свідків, зібрати характеризуючі матеріали на всіх, довідки з лікарні, психіатра, нарколога, свідків подопитувати, провести експертизу. Вони можуть зробити (експертизу — авт.) за день, за два, за десять, за п’ятнадцять, до тридцяти днів. А оскільки в Козятині у нас трохи багато злочинів, а експерт один на два райони, вони трохи не встигають робити це вчасно. Якщо вони побої зняли, ми чекаємо висновків судово-медичної експертизи.

Стосовно того, що родичі одного з нападників можливо працюють у поліції, то Дмитро Микитюк каже, що йому про це нічого не відомо.

— Я від вас вперше чую, що там якісь пов’язані родичі. Ніхто, в будь-якому разі, не просив ні за кого. Будуть висновки судово-медичної експертизи і ми тоді будемо оголошувати винній особі про підозру. Це в разі, якщо вони між собою мови не знайдуть і не помиряться. Бо може прийти завтра, написати заяву, що претензій не має до них, тоді ми закриваємо. Якщо претензії є, ми тоді повідомляємо про підозру. Направляємо до суду, — підсумував начальник слідчого відділення.

Редакція газети «RIA» готова вислухати позицію іншої сторони конфлікту.

Сина Надії Собко побили четверо молодиків. Написали заяву до поліції, проте повторно до відділка їх не викликали досі

Катерина Загайтенко

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків» 07:03 В Махнівці відбувся турнір пам’яті Івана Лазарчука ·
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up