Нагороди: козятинських аграріїв відначили на обласному рівні

Нагороди: козятинських аграріїв відначили на обласному рівні

До Дня працівників сільського господарства обласна влада відзначає представників сільського господарства області, які досягають високих результатів в роботі. 

  • Серед представлених кандидатів є два козятинських аграрії — керівник СВК "Вівсяницький" Валерій Станіславович Ліневич та голова ФП "Панасовецьке" Василь Іванович Харчук.

Сільськогосподарський виробничий кооператив «Вівсяницький»  - одне з кращих господарств району (пише Вісник Козятинщини). Нинішнього року в господарстві більше ніж як на 2100 га вирощувались зернові, зернобобові культури, цукровий буряк, кукурудза на зерно та силос, соняшник. Утримують в господарстві 1230 голів ВРХ, з яких 250 – становить дійне стадо. Ведеться активна робота по нарощуванню свинопоголів’я тощо.

Фермерське підприємство "Панасовецьке" функціонує у Панасівці близько 15 років. Заснував його та всі ці роки очолює Василь Іванович Харчук. Він — колишній водій місцевого господарства. А коли те збанкрутувало, взявши батьківські паї, почав на полі господарювати самотужки, заснувавши з родиною фермерське господарство. Як кажуть, почав все з нуля, закуповуючи техніку, будуючи необхідні приміщення для господарської діяльності.

Відео дня

Наразі обробляє близько 200 га землі, взявши в оренду й частину паїв односельців. Спеціалізується на вирощуванні, здебільшого, зернових культур, які щедряться на високі урожаї.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up