Нам потрібен закон про собачі фекалії!

Нам потрібен закон про собачі фекалії!

Адже центральні вулиці Козятина встелені “мінами”

Завівши домашню тварину, в даному разі собаку, ми не замислюємося, що наш улюбленець дає іншим мешканцям міста. Щоб дати відповідь на це питання, треба пройти тротуаром вулиці Грушевського між вулицями Орлика та Підгорбунського. Краще тим тротуаром не йти, тому що вся частина від багатоповерхівки встелена собачими фекаліями.

Безпритульні собаки тут ні до чого. Це наслідили домашні улюбленці, які навчені так, що на вулиці справляють нужду.

Відео дня

У цьому питанні варто апелювати до господарів тварин, щоб вони прибирали за своїми улюбленцями. З іншого боку — апелювати до міськради, яка має потурбуватися, де виділити в нашому місті той клаптик землі для вигулу собак.

У Нью-Йорку знайшли спосіб вирішити проблему забруднення вулиць трофеями домашніх собак. Відтепер орендарі, у яких є собака, зобов'язані надати власнику житлоплощі зразок ДНК свого вихованця.

Міська влада була змушена вдатися до таких заходів на випадок, якщо собака напаскудить там, де не слід, то власника буде легко ідентифікувати. Людям, чиї вихованці забруднюють навколишнє середовище, загрожують великі штрафи. До речі, американці, що тримають домашніх тварин, платять одноразовий податок на вихованця, що становить 650 доларів, а також щомісячний податок у розмірі 50 доларів. І вже у серпні у штаті Флорида платитимуть по 200 доларів на рік фахівцям, які  за ДНК визначатимуть, чиїй собаці належать неприбрані фекалії. Штраф за неохайність складе 1000 доларів.

До речі, у вересні минулого року американський винахідник із міста Кембридж Метью Мацотта втілив у життя проект механізму, згідно з яким відходи собачої життєдіяльності можна використовувати для освітлення парку...

Вероніка ЛЮБІЧ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up