Бути чи не бути Дню міста? (ОНОВЛЕНО)

Бути чи не бути Дню міста? (ОНОВЛЕНО)

Починається обговорення. Проголосуйте за свій варіант проведення свята у кінці статті

Розпочалася 16 сесія 7 скликання досить урочисто та мирно. Присутнім депутатам роздали книги-мартирологи „Білі лебеді у небесах. Відлуння неоголошеної війни”.

При обговоренні першого ж питання зал розділився на дві частини. Одна частина мовчки підтримувала мера (або боялась висловитися проти), інші: фракції “Сила людей” та “Конкретних справ”, а також колишній міський голова Гвелісіані і деякі інші депутати відверто виступали проти рішень міського голови. А той сперичався з ними,  інколи просто ігнорував виступи тих, з якими не був згоден. Але депутати настоювали на своєму і мер майже завжди все-таки йшов на компроміси.

З найгостріших питань були наступні три.

Відео дня

Святкування Дня міста запропоновано цьому році не відмічати. Виявляється, що чотири міста в Україні відмовилися від урочистостей з огляду на події на сході країни. Гроші, які виділили в бюджеті на свято (280 тисяч) підуть на інші протреби. Зокрема, на облаштування сквера на Катукова.

Від фракції “Сила людей” виступив депутат Бернатович.

— У нас не так багато свят, — сказав він. — Я за проведення Дня міста.

Також “Сила людей” наголошувала, що для прийняття такого рішення, його текст має 20 днів “провисіти” на сайті міської ради. Тоді містяни могли б з ним ознайомитися і висловити свою думку.

— Свято Дня міста стало частиною нашого життя, — зазначив депутат Гвелісіані. — Цього року ми маємо досить потужний бюджет. Я вважаю недоцільним відміняти День міста.

Депутат Таїса Радіна також виступила за проведення Дня міста:

— У нас на Козятинщині багато талановитих дітей! Вони виступили б перед людьми безкоштовно! Свято повинно бути!

Міський голова запропонував три варіанти на обговорення: стандартне проведення свята, святкування за рахунок власних коштів, без бюджету, без проведення святкової програми.

Більшістю голосів було вирішено питання обговорити в Будинку культури через 3 тижні. За цей час козятинчан оповістять про це. Проведуться опитування. Вивчиться думка різних верств населення Козятина про святкування Дня міста. 30 з присутніх 31 депутата проголосувала “за”.

Вулиця Осипенка

При обговоренні цього болючого для деяких козятинчан питання зала поділилася на тих, хто підтримував підприємців, і на тих, хто співчував мешканцям вулиці. Газета “RIA-Козятин” нещодавно писала про ситуація, яка склалася на вулиці Осипенка. По дорозі шириною 3 метри місцевий підприємець ганяє 50-тонні вантажівки. Мешканці вулиці ходили до мера з проханням переркрити вулицю. Тоді домовилися, що поставлять шлагбаум. Але стовпчики для нього витягнули, коли вони ще не встигли зацементуватися. Тоді мер прийняв рішення поставити вулицю Осипенка на грейдерування. Вона стане не проїздною на весь час проведення ремонтних робіт.

За права підприємців дуже активно вступився депутат Вадим Рожук. За права мешканців вулиці — депутат Федір Кропива. В сесійній залі був присутній підприємець та представник мешканців Осипенка. Обидва виступили з трибуни та висловили свою точку зору на проблему. Обговорення йшло на підвищених тонах. Мер прийняв рішення не закривати вулицю ще 3 тижні до 21 червня. 20-го червня відбудеться суд, на якому вирішать, чи зможе підприємець пустити свої вантажівки іншим шляхом. Після суду вулицю закриють на час проведення ремонтних робіт.

 Діяльність КП “Добробут”

Начальник “Добробуту” Ігор Лівшиць зробив детальний звіт про діяльність впідпорядкованого йому підприємства. Показав багато слайдів. І задоволений повернувся до трибуни. Але у багатьох депутатів виникли до нього уточнюючі питання. На них Ігор Йосипович відповідав нервово та зверхньо. Намагаючись виставити людей, які ставили питання, дурнями, які нічогісінько не розуміють в тонкощах діяльності комунальників.

Взагалі сесія тривала до 17 години.

Опитування

Ваше відношення до святкування Дня міста

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Vladimir

    Пузир вирішив згноїти це Козятин остаточно. Давно вже треба було гнати його в три шиї. Нічого путнього не зробило, ще й додумалося відмінити День міста!
  • Anonymous

    Життя в Козятині настільки безпросвітне, що можна було б і провести пару концертів в рік.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:14 У Козятинській громаді закінчується опалювальний сезон 14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up