«Наше училище ви не забудете, тому що немає більше такого»

«Наше училище ви не забудете, тому що немає більше такого»
  • Випуск. Шість груп, 162 юнаків та дівчат, серед яких тепер вже помічники машиністів тепловоза, електровоза, оператори комп’ютерного набору, кухарі-кондитери-офіціанти останній раз в ролі учнів піднялися сходинками залізничного училища.
  • Благословили випускників на трудову дорогу батьки під рушники, які тримали над головами своїх синів та дочок

От і прийшов той час, коли  звичайні діти стали фахівцями у своїй справі. У передостанній день червня їхню кваліфікацію підтвердили дипломами. 

Почалися урочистості з виступу директора училища Андрія Стецюка.

Відео дня

— Я за три роки так до вас звик, що мені без вас буде скучно. І в цьому році, коли було дистанційне навчання, я не знав, куди себе подіти. Ходив поверхами, заходив до Олега Петровича і казав йому: «Ти бачиш, як без дітей скучно?» – розповідав директор училища. – Я хочу, щоб у вас все так добре склалося, як ви собі того бажаєте і бажають вам ваші батьки. З нашого благословення і благословення батьків ви почнете трудовий шлях. Наше училище ви не забудете, тому що немає більше такого і ви в цьому переконаєтесь, коли захочете зустрітися так, як зустрічаються колишні випускники. От 9-го липня у нас відбудеться якраз така зустріч. Збирайтесь, скільки ви хочете, збирайтеся, хоч кожен рік і кожен місяць, якщо у вас буде виходити. Ми завжди вам будемо раді і завжди бажали тільки добра. Тож в добру дорогу на довгі роки!

На годиннику 10.20, а сонце припікало. Директор, щоб випускники не пеклися на сонці, дав команду майстрам відвести присутніх у затінок. Каже: «Ще не вистачало, щоб хтось з моїх випускників від сонячних променів втратив свідомість».

Коли студенти-залізничники зайняли місця біля своїх столів, настала найприємніша мить – вручення дипломів. Першими їх отримали відмінники навчання, активісти учбового закладу, які брали участь у художній самодіяльності, в конкурсах, олімпіадах. Крім дипломів вони отримали грамоти за внесок у славу училища.

Далі своє слово сказали випускники. 

Коли талантів дипломували та нагородили, своє слово сказали випускники. Довірили найталановитішій, найартистичнішій і найдобрішій Дарині Галицькій. Вона сказала:

— Я вітаю себе і всіх із завершенням навчання. Навіть не віриться, що вже пролетіли три роки, відведені на навчання. Я стою на цих сходинках, як частина колективу, як випускник з червоним дипломом, – казала Дарина Галицька. – Ці роки були наповнені і радістю, і смутком, і непередбачуваними емоціями, яких я і мої одногрупники не відчують за стінами нашого училища. Я хочу висловити велику подяку від всіх випускників і від себе особисто вчителям, майстрам, всьому педагогічному колективу, що йшли нам назустріч, допомагали та терпіли таких суперових студентів. Без зайвих слів безмежно дякуємо вам за все і дякуємо всесвіту, що подарував нам такого майстра як Тетяна Михайлівна, яка була з нами ці роки. Всім випускникам хочу побажати абсолютної впевненості в своїй удачі. Йдіть своєю дорогою до заповітної мрії.

Після виступу Дарини дипломи отримали всі випускники.

Окремою відзнакою були нагороджені батьки випускників, які проявили себе під час навчання та житті колективу.

На завершення святкового дійства настала мить музичного жанру. Восьмеро випускників танцювали традиційний випускний вальс. 

Продовжили випускне свято в класах. Не стримала сліз вдячності і розлуки майстер комп’ютерників. 

– Я дочку заміж віддавала, то таких емоцій не відчувала, – каже Тетяна Михайлівна. – Рідні діти інколи навіть ревнують. Кажуть: ти більше часу проводиш в училищі, ніж вдома. Так, це правда. Вони просто не розуміють, що я їх щасливими хочу бачити все життя. В душі студентів я маю щось вкласти за три роки. Не залишилися в боргу і випускники. Вони своєму майстру подарували картину-портрет наставника. Побачивши подарунок, керівник групи знов не стримала сліз, на цей раз від щастя.

Надворі випускники робили селфі на пам’ять. В наше поле зору потрапила Таня Борова. Запитали, як у неї пройшли три роки навчання? 

— За цей час я стала кондитером. Звичайно за своїми одногрупниками, за вчителями, майстром Ольгою Миколаївною і нашим чудовим директором я буду скучати, – каже Тетяна.

Козятинські випускники: підбірка фото з соцмереж
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ирина Абрамюк

    Процвітання і шани!
  • Алексей Костюк

    Такого жаху і таких заробітних плат більше немає ні в одній галузі. Будуть працювати за 6000 грн.  Шкода цих учнів ,краще б вибрали інші навчальні заклади ,ніж залізничні .

keyboard_arrow_up