Наші земляки гвардійці-новобранці склали присягу

Наші земляки гвардійці-новобранці склали присягу
ФОТО: старший солдат Назар ТУРКО

Калинівський полк поповнило більше півсотні юнаків

Військову присягу на вірність українському народові склали у суботу, 18 листопада, 55 юнаків, які приєдналися до лав Національної гвардії. Родичі, близькі та друзі молодих гвардійців приїхали до ВЧ 3028 в Калинівку на цю урочисту подію. Дехто з батьків відверто не міг стримати сліз, але самі хлопці та більшість гостей були налаштовані позитивно і оптимістично.

— Мене призвали на строкову службу, — розповів газеті “RIA-Козятин” солдат Олег Бондаренко, 20-річний козятинчанин. — Спочатку не знав, у який саме рід військ хочу потрапити, не дуже в цьому розбирався. Але, як дізнався про Нацгвардію, то твердо вирішив служити саме тут. Своїм краянам я бажаю всього найкращого. І щоб не боялися йти в армію. Тому що це насправді гарна школа життя!

До солдата Євгена Тупчія з Йосипівки Козятинського району приїхали родичі та дівчина Даша.

Відео дня

— Ми зустрічалися трішки більше двох тижнів, як Євгена призвали, — каже Дар’я. — Звісно, дуже розстроїлися! Але намагаємося в усьому бачити плюси — це справжнє випробування для наших почуттів. Цінуємо кожну хвилину, яку можемо провести разом.

За словами Євгена, він добре влився в новий колектив, на умови життя та їжу не скаржиться. Каже, що навіть набрав 4 кіло!

Новобранці - строковики та контрактники - зачитали урочисту клятву.

Вітали солдатів командир частини полковник Іван Миропольський, калинівські чиновники, мати військовослужбовця Наталія Салогуб та капелан військової частини отець Орест, який благословив гвардійців та всіх присутніх. Від новобранців тримав слово молодий солдат Олексій Матич.

До меморіалу загиблих під час бойових дій гвардійців поклали квіти та вшанували хвилиною мовчання їх пам’ять.

Цікавими були показові виступи молодого поповнення. Солдати продемонстрували стройовий вишкіл. Була тактична підготовка — відділення показало утримання зброї та перенесення вогневих засобів на 360 градусів із зміною положення. Під час цього виступу військові запалили димову шашку, підривали петарди та голосно подавали команди — все це трохи налякало присутніх цивільних. Завершив дійство виступ з рукопашного бою.

Гості відвідали простору і світлу казарму — батьки залишилися задоволені умовами, в яких служать їх сини.

Після здачі зброї молоді військові отримали звільнювальні листи та роз’їхалися з родичами. Проте о 9 вечора вони повинні були повернутися до части. У неділю їм також давався день на спілкування з рідними і друзями. А вже з понеділка новобранців чекала справжня служба в лавах Калинівського полку.

Газета “RIA-Козятин” бажає нашим землякам-гвардійцям з гідністю нести службу і захищати нашу країну від внутрішніх та зовнішніх ворогів, дотримуючись присяги та уставу Національної гвардії України.

ФОТО: старший солдат Назар ТУРКО

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up