Насичене творче життя

Насичене творче життя

Життя на пенсії виявилося дуже цікавим у Валентини Піралової. Родом вона із Баку, але доля склалася так, що з чоловіком приїхали жити в наш маленький Козятин.

Окрім захоплення квітами, які вона вирощує у себе на присадібній ділянці, пані Валентина — майстриня. Вона зрозуміла, що не зможе просто сидіти перед телевізором цілими днями. Доля дала їй можливість урізноманітнити дозвілля. І пані Піралова скористалася цим на всі 100 відсотків.

— П’ять років тому я пішла на масаж до терцентру, — розповідає жінка. — А там саме збирали людей для ансамблю “Подоляни”. Я пішла на прослуховування. Керівник ансамблю Нінель Домбровська відразу відкрила в мене талант солістки. Я потрапила на самий початок діяльності “Подолян”. Тут зустріла багато цікавих людей, які стали моїми найкращими друзями!

Одного разу в терцентрі учасникам ансамблю запропонували відвідувати різні курси.

Відео дня

— Я із задоволенням закінчила курс комп’ютерної  грамотності, — згадує пані Валентина. — Після закінчення всі повинні були зробити невеличкий фільм. Я з цим впоралася раніше від усіх і, мабуть, краще. Бо саме мою роботу повезли до Польщі, як показову. Глядачі після перегляду встали й почали голосно аплодувати. Мені розповіли, що нашому представнику тоді сказали: “Якщо у вас пенсіонери знімають такі фільми, то уявляємо, як у вас гарно жити!”

Знання, набуті на курсах комп’ютерної грамотності, Валентина Піралова активно використовує у повсякденному житті. Спілкується з родичами та знайомими у соцмережах та через Скайп.

Крім комп’ютерних, пані Валентина відвідувала курси прикладного мистецтва, які вела Наталя Баштова.

— Наталя — майстриня на всі руки! — з захопленням каже пані Валентина. — Вона викладає декупаж, макраме, вишивку, вироби з соленого тіста, бісероплетіння. Я із задоволення вивчала всі ці напрями рукоділля.

За її словами, в 5-річному віці вона ходила з матір’ю на курси вишивання. Їй там так подобалося! Ось і збулася мрія дитинства! І пані Валентина навчилася рукоділлю. За весь час зробила близько 300 поробок. Багато з них були на виставках в музеї історії міста, у Вінниці у “Експоцентрі”. Багато робіт вона дарує — на всі свята готує сувеніри друзям.

— Свої роботи я виставила в інтернеті. Люди з різних країн дуже цікавляться моїми виробами. На День міста я планую зробити виставку, на якій будуть представлені мої нові роботи. Не хочу розповідати про них, хай це буде приємним сюрпризом для всіх!

Крім ансамблю “Подоляни” пані Валентина бере участь у народному аматорському хорі “Прометей”, яким керує Валентина Гарнага.

— Приходиться встигати всюди! — сміється Валентина. — Не хочеться нічого полишати. Мені дуже подобається колектив “Прометея”, у нас такий дружний колектив! Ми постійно їздимо виступати по району та області. Були у Глухівцях, в Гнівані, Жмеринці.

Ще Валентина Піралова пише вірші.

— Пишу я поки що тільки російською мовою, — каже Валентина. — Але планую написати цикл віршів українською. Де тільки взяти час? (сміється).

 

Побажання людям після 50-ти

Коли виходиш на пенсію, не можна сидіти вдома біля телевізора чи навіть комп’ютера, — вважає пані Валентина. — Треба продовжувати активне життя. Усе те, що я планувала у молодості — освоїти макраме, вишивання, плетіння тощо, але відкладала на потім — на пенсії я надолужила. І навіть більше, ніж планувала. Треба йти в люди, займатися улюбленими справами, відвідувати різні гуртики. При терцентрі їх багато — на будь-який смак. І, звичайно, — побільше позитиву!

 

Ансамбль "Подоляни" 

Народний аматорський хор “Прометей”

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Владислав Кірган

    Радує,що є такі в нас живі душею й тілом люди літнього віку, котрі творять дійсно чудові речі. Порадувала й передостання світлина, на якій є моя перша вчителька Алла Олександрівна. Здоров'я й любові вам всім!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up