Наслідки негоди на Вінниччині: 12 сіл без світла, підтоплені будинки та дерева, які впали на авто

Наслідки негоди на Вінниччині: 12 сіл без світла, підтоплені будинки та дерева, які впали на авто

Минулої ночі на Вінниччині пройшов рясний дощ. Вітер та опади наробили людям біди — пошкодили три автівки та підтопили ряд будинків. Також 12 населених пунктів без електроенергії.
 

Про це повідомляють рятувальники області.

Так, 7 травня о 1:24 рятувальники прибирали дерево, яке впало на автомобіль BMW по вулиці Стрілецькій у Вінниці. Транспорт стояв на одній із автостоянок. Також бійці ДСНС прибрали дерева, які впали на Hyundai Sonata на вулиці Василя Порика. Ще одне повалене дерево перекрило дорогу за межами міста Гнівань. Загалом на ці три виклики долучилося 10 рятувальників.

В ніч з 6 на 7 травня через негоду також було підтоплено будинки.

Відео дня

— Внаслідок погіршення погодних умов рятувальники Вінниччини проводили комплекс аварійно-рятувальних робіт по відкачуванню води. Підтоплення цокольних поверхів житлових будинків та приватних домогосподарств відбулося на провулку Герцена, вулиці Б.Лук'яновського, вулиці Брацлавська та на вулиці Г. Успенського обласного центру. Загалом бійці Служби порятунку відкачали близько 350 кубометрів води, — зазначають у прес-службі рятувальників області.

Як розповів начальник центральної диспетчерської служби АТ «Вінницяобленерго» Василь Поліщук, внаслідок негоди, яка від учора накрила Вінницю та область грозовими дощами, є низка вимкнень в розподільчих мережах АТ «Вінницяобленерго».

— Найбільш потерпіли від ускладнення погодних умов (грози, поривів вітру, сильної зливи) Вінницький район та обласний центр - м. Вінниця. На ранок 7 травня по області вимкнено 7 ліній 10 кВт, знеструмлено 12 населених пунктів. З них найбільше у Вінницькому районі. Нині, за його словами, ремонтними бригадами обленерго активно ведуться роботи з відновлення електропостачання знеструмлених споживачів, — додає Поліщук.

Наразі аварійні служби Товариства працюють у посиленому режимі.

Марія Лєхова
Дивіться ще:

«Плавали» та губили номери: вечірня злива у Вінниці (ОНОВЛЕНО)
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу Від читача 14:27 Маленьким козятинчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up