Навічно в серці та пам’яті…

Навічно в серці та пам’яті…

Дату 5 травня особовий склад полку оперативного призначення Національної гвардії України запам’ятав назавжди. Саме цього весняного дня 2014 року підрозділ втратив свого бойового товариша прапорщика Віктора Долінського, який народився в селі Нижчий Ольчедаїв, Могилів-Подільського району.  

 

Три роки тому військово-оперативний резерв військової частини, до якого входив Віктор, разом зі спецпідрозділом СБУ «Альфа» рухались з міста Ізюм Харківської області до міста Слов’янськ, Донецької області. Між залізничним переїздом та перехрестям автодороги в місті Слов’янськ військовослужбовці потрапили в добре сплановану й організовану засідку супротивника – справжнє вогняне кільце.

Групи почали відходити за броньовану техніку. Під час відходу в групу, в якій знаходився прапорщик Віктор Долінський, влучила граната. Віктор, два «альфівця» та один військовослужбовець Збройних сил отримали поранення, несумісні з життям.     

Відео дня

Посмертно його нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Товариші згадують, що був він людиною рідкісної доброти й порядності.

За час проведення антитерористичної операції на сході країни Калинівський полк оперативного призначення Національної гвардії України втратив п’ять військовослужбовців: прапорщик Віктор Долінський, прапорщик Валентин Білошкурський, прапорщик Віктор Ліпський, старшина Максим Мушта, лейтенант Роман Лабань.

У річницю загибелі прапорщика Віктора Долінського особовий склад Калинівського полку оперативного призначення вшанувує пам'ять загиблого та полеглих побратимів, відвідають місце загибелі та поховання.

У церкві міста Калинівки отець Орест (капелан частини) відправить молебінь за душі загиблих побратимів, за їхніх батьків, дружин та дітей, мир в Україні.

Віктор Цибульський, майор

 

 


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня 15:35 На регіональному фестивалі колотухи було на що подивитися, що показати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up