Найчастіше з високих гостей в Козятині буває Владика Варсонофій

Найчастіше з високих гостей в Козятині буває Владика  Варсонофій
  • З року в рік Українська Православна церква на Різдвяні-новорічні свята роздає солодощі дітям та співає колядки. Організовує свято настоятель храму Ікони Божої матері «Почаївська» Анатолій Волохатий. За традицією він це святкове дійство проводять в міському будинку культури.
  • В цьому році до Різдвяних колядок в нашому місті долучився владика Вінницької єпархії митрополит Вінницький і Барський Варсонофій. Він приїхав з своїми подарунками. Для прихожан церкви чинний привіз хор Вінницької єпархії. А для дітей прихожан митрополит роздавав солодощі

В суботу, 11 січня, у храмі Ікони Божої матері «Почаївська» було багатолюдно. До колядок які щорічно проводить благочинний Козятинського району отець Анатолій долучився голова Вінницької єпархії Василь Столяр (Варсонофій).

Щорічні колядки традиційно проводились в міському будинку культури та не гоже було високого гостя зустрічати не в себе дома, тож цьогоріч його чекали у храмі.

Відео дня

По приїзду Варсонофія віряни УПЦ поспішили з ним привітатись. Діти прихожан зустріли митрополита з запашним короваєм. Вони розказали, що пекли колорвай для високого гостя самі, під контролем дорослих. Митрополиту сподобався напис на українській здобі.

Зайшовши в храм, Варсонофій звернувся з вітальним словом до вірян, розповівши про значимість Різдва.

З самого початку заспівали колядок хор Вінницької єпархії. Продовжили святковий захід діти храму Ікони Божої матері «Почаївська». Колядки на всі смаки співали художні колективи храму Покрови пресвятої Богородиці Бродецького, церкви апостола і євангеліста Луки села Козятина. Хор жінок храму Архістратига Божого Михаїла з Верболіз. Співочі ансамблі храмів апостола і євангеліста Іоана Богослова Флоріанівки та Самгородка. Вокалістка храму Різдва Пресвятої Богородиці Гурівець. Колядники храму Успіння Пресвятої Богородиці Махаринець, храму великомучениці Параскеви з селаГлухівці.

Завершили концертну програму дорослі колядники храму Ікони Божої матері «Почаївська»

Колядки співають самгородчанки

Зі всіх співочих колективів хотілося б виділити колядників п’ятьох храмів. Артисти Верболіз, Махаринець, Флоріанівки виступали в національному вбранні з українською хусткою. Дівчата Самгородка та Глухівець крім гарних колядок були одягнені в красиві сценічні костюми. Сам владика поїздкою до Козятина був задоволеним.

Колядники храму великомучениці Параскевії

►Колектив артистів храму Іоана Богослова Флоріанівки

По завершення святкового дійства владика роздав солодощі дітям храму, а з вірянами храму  сфотографувався на пам’ять. Після фотолесії гості і прихожани церкви почали розходитись

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up